Excellent vwo

Predicaat ‘Excellent vwo’ voor College Den Hulster

College Den Hulster uit Venlo heeft van de jury Excellente Scholen van de Inspectie van het Onderwijs de hooggewaardeerde status ‘Excellent’ gekregen voor de afdeling vwo. In de praktijk wil dat zeggen dat College Den Hulster erkenning en waardering krijgt voor de uitzonderlijke kwaliteit, inzet en prestaties op (t)vwo-gebied.

Het nieuws werd op donderdag 16 januari 2020 aan de directie van de school medegedeeld. De feestelijke onthulling van het predictaat van excellentie vindt maandag 20 januari plaats tussen 09.00 uur en 12.00 uur.

Bijzondere kwaliteitenVertrekkend campusdirecteur Iedje Heere is erg in haar nopjes met de excellente status. “Het predicaat Excellente School is een predicaat voor scholen met zeer bijzondere kwaliteiten en voor scholen die uitblinken in een specifiek excellentieprofiel. We hebben het predicaat nu binnen en dat zal ongetwijfeld zorgen voor wederom een positief effect op de school, het team en de leerlingen. De 100% geslaagden op de havo-afdeling van afgelopen jaar was al van grote klasse. De status ‘Excellent’ voor onze vwo-afdeling maakt het feest nu nog completer.”

Maatwerk
“Het belangrijkste doel van Excellente Scholen is kwaliteit zichtbaar maken en overdragen en dat is wat we hier op College Den Hulster doen in de vorm van maatwerk. De betrokken leraren, coaches en schoolleiders van onze school laten zien dat ze er alles uithalen wat er in zit. Voor ons betekent dit predicaat dat we ook werkelijk doén wat we beogen: een school zijn die onderwijs écht persoon

lijk maakt. Het predicaat is dan ook een enorme stimulans en blijk van waardering voor onze school en vanzelfsprekend is dit fantastisch nieuws voor huidige en nieuwe leerlingen op het vwo, het Tvwo (tweetalig) en voor onze hoogbegaafde deelnemers aan het Da Vinci-onderwijs”, aldus Heere.

Aandacht
De predicaten worden elk jaar toegekend door de inspecteur-generaal van het Onderwijs. Dat gebeurt op basis van het advies van de Jury Excellente Scholen. De onderscheiding is een beloning voor kwalitatief uitstekend onderwijs. Daarnaast moet de school een aanbod hebben voor leerlingen die een stapje meer willen zetten. Dit kan bijvoorbeeld door extra aandacht te geven aan specifieke groepen leerlingen, extra wetenschappelijke vakken of een vernieuwende manier van lesgeven.

Beoordeling
De jury heeft het excellentieprofiel van College Den Hulster beoordeeld op de volgende onderdelen:

· Helderheid en relevantie van het excellentieprofiel;
· Doelen van het excellentieprofiel;
· Aanpak van het excellentieprofiel;
· Resultaten van het excellentieprofiel;
· Evaluatie, borging, ontwikkelingen en duurzaamheid van het excellentieprofiel;

Erkenning van het excellentieprofiel en kennisdeling met andere scholen.

Volledig juryrapport
Sleutelwoorden binnen de positieve conclusies van de jury Excellente Scholen zijn onder andere de brede ontwikkeling, maatwerk, extra ondersteuning , persoonlijke aandacht, vergrote flexibiliteit, regiofunctie, begeleiding, uitdaging, borging en perspectiefvolle toekomst.

2020-2021-2022
College Den Hulster heeft voor het behalen van het predicaat een traject van ongeveer een jaar doorlopen, waarbij de school regelmatig door de jury is bezocht. De juryleden spraken uitvoerig met leerlingen, docenten, schoolleiders en ouders.
Het predicaat is geldig voor de schooljaren 2020, 2021 en 2022.