Junior-Masterclass

Al geruime tijd bieden de drie campussen van Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken de Junior-Masterclass aan. De Junior-Masterclasses zijn gericht op goed gemotiveerde groep 8-leerlingen met een vwo-plus-niveau en -advies. Gedurende een aantal woensdagochtenden bieden het Blariacumcollege, College Den Hulster en het Valuascollege de Junior-Masterclassers een extra uitdaging met interessante onderwerpen in een speciaal lesprogramma. 

Voordat de masterclasses begint is er altijd eerst in algemene informatieavond van alle drie de campussen. Ieder jaar is dat op een van de drie campussen. College Den Hulster focust ieder jaar op Science, Technasium en TTO en richt zich op leerlingen die met verschillende vormen van begaafdheid veel van elkaar kunnen leren en zich vooral willen doorontwikkelen in hun talenten. Daarom staan de schijnwerpers bij de Masterclasses op Den Hulster onder andere gericht op jong talent op het gebied van Science en English. 

Junior-Masterclassleerlingen leren anders dan in andere klassen en kijken op een andere manier naar nieuwe uitdagingen. Daarom is College Den Hulster op zoek naar creatieve, slimme leerlingen die met veel enthousiasme nieuwe ideeën en plannen maken voor de toekomst. Bedenk oplossingen voor uitdagende vraagstukken in de wereld van Science, tweetalig vwo Engels, cultuur of sport. Het programma is afwisselend en daagt uit om zelf te ontdekken hoe snel grenzen vervagen en hoe ook de leerling die grenzen kan verleggen. De activiteiten, die in een aantal blokken worden aangeboden, vinden zowel binnen als buiten onze schoolgebouwen plaats.