Experience Class

Experience Class
Ben jij een groep 8-leerling met een (voorlopig) vmbo basis/kader-advies? Dan zien wij jou graag tijdens de Experience Class!
Tijdens de Experience Class kunnen groep 8-leerlingen met een (voorlopig) vmbo basis/kader-advies in drie woensdagochtenden kennismaken met het vmbo en de specifieke profielen van de drie scholen:

  • Blariacumcollege: Media, Vormgeving & ICT (MVI) en Dienstverlening & Producten (D&P).
  • College Den Hulster: Bouwen, wonen & Interieur (BWI), Produceren, Installeren en Energie (PIE) en Mobiliteit & Transport (M&T)
  • Valuascollege: Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR)

Hoe ziet de Experience Class eruit?
De opzet van de Experience Class is een carrouselmodel, waarbij je in drie weken tijd kennismaakt met het vmbo op onze drie scholen. Je neemt deel aan een overkoepelend project en je gaat daar iedere woensdagochtend op een andere school, gekoppeld aan een profiel, aan werken. Je bent dus drie woensdagochtenden afwezig op de basisschool.

Voor wie?
De Experience Class is er voor groep 8-leerlingen met een vmbo basis/kader-advies. Daar is het programma ook op gebaseerd. Leerlingen met een voorlopig twijfelend advies tussen basis/kader en kader/theoretisch zijn ook welkom.

Wanneer?
In schooljaar ’21-’22 zijn er twee projectrondes:
Projectronde 1: 24 november, 1 december, 8 december 2021
Projectronde 2: 12 januari, 19 januari en 26 januari 2021
Beide projectrondes zitten helaas al vol en er zullen dit jaar geen extra projectrondes plaatsvinden.
Wil je volgend jaar graag meedoen? Laat dit dan aan jouw groep 8-docent weten. Zij ontvangen aan het begin van ieder schooljaar een uitnodiging.