Home

OGVO.fit

Iedereen wil gezond zijn en blijven. Jong en oud. Een gezonde leefstijl draagt immers bij aan geluk en het verminderen van een maatschappelijke druk. Toch is gezond zijn niet helemaal vanzelfsprekend. Daarom willen we met OGVO.fit bij leerlingen en medewerkers een gezonde leefstijl stimuleren.

Bij leerlingen gaat het om een gezonde start, gezondheidsopvoeding en gezond opgroeien. Vooral in een fase waarin ze veel keuzes maken, ze experimenteren en ze grenzen gaan opzoeken. Medewerkers kunnen vooral het goede voorbeeld geven en investeren in hun eigen gezondheid. Voor iedereen vraagt het voortdurend aandacht en actie. En daar helpen wij bij! Niet alleen qua sport, bewegen en voeding, maar zeker ook op het vlak van welbevinden, relaties en seksualiteit en roken-, alcohol- en drugspreventie.

OGVO.fit staat voor vitale leerlingen en medewerkers. Nu en in de toekomst!

Activiteiten

Plezier hebben, blijven bewegen, gezond opgroeien, ontwikkelen en daardoor lekker in je vel zitten. Dat staat tijdens onze activiteiten centraal. Daarbij vinden we het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt, ongeacht belemmeringen vanwege fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond of seksuele geaardheid.

Onze activiteiten zijn altijd gericht op één of meerdere thema’s van de Gezonde School. Benieuwd welke activiteiten op de planning staan?

Ons team

Een gezonde leefstijl stimuleren doen wij niet alleen. Niet alleen binnen OGVO vormen we één team, maar ook buiten onze schoolgemeenschap. Wij hebben samen met de gemeente Venlo de handen ineen geslagen om op de thema’s bewegen, voeding en welbevinden een gezonde leefstijl te bevorderen. Met ons team laten we alle leerlingen en medewerkers plezier beleven aan het creëren van een gezonde leefstijl. Ieder op zijn of haar eigen manier.

Samen gaan wij voor een gezonder leefklimaat in Venlo en omgeving.