Tto-vwo

College Den Hulster biedt je de mogelijkheid om je goed voor te bereiden op een carrière op de universiteit. Dat doe je door, naast een vwo-diploma, met het hoogst haalbare niveau van Engels, het IB language A, aan je latere studie te beginnen. Op de universiteit zijn heel veel boeken en ook steeds meer colleges in het Engels. Op het tweetalig vwo krijg je zes jaar lang de helft van de lessen in het Engels en er zijn ook veel extra activiteiten in die taal.

In de vakken die in het Engels gegeven worden spreken jij, je klasgenoten en je docent alleen maar Engels: je wordt in de taal ondergedompeld. Ook je leerboeken zijn in het Engels. Daardoor leer je heel snel om je uit te drukken en om teksten en gesproken taal te begrijpen. De inhoud van het vak en de Engelse taal leer je dus tegelijkertijd. Een native speaker (met Engels als moedertaal) geeft je ook nog eens twee extra lessen Engels per week. Daarnaast werk je veel samen met je klasgenoten aan projecten, waarin je veel onderzoek doet en presentaties geeft. Je leert actief, zelfstandig, onderzoekend en ondernemend.

Behalve lessen krijg je veel extra activiteiten die het niveau van je Engels verhogen. Denk aan mogelijke uitwisselingen, Engelse theatervoorstellingen en culturele activiteiten. Internationale oriëntatie is bij dit alles erg belangrijk. De leerling van tegenwoordig is immers steeds meer een wereldburger.

Tweetalig vwo is een aantrekkelijke, maar uitdagende opleiding. Hij is bestemd voor vwo’ers met niet alleen goede capaciteiten; je moet ook bereid zijn extra inspanningen te leveren en studeren leuk vinden. We vragen een duidelijk vwo- of vwo+-advies van de basisschool. Daarom is er een extra test voor toelating. Soms willen we je eerst beter leren kennen in een gesprek.

IB presentatie ouderavond 6-tvwo 2023-24