Naar de brugklas

De brugklas betekent voor alle leerlingen van groep 8 een hele nieuwe start. Wij doen er alles aan om deze overgang zo prettig mogelijk te maken, zodat je je snel thuis voelt op je nieuwe school. Wanneer je eenmaal bent ingeschreven, ontvang je van ons alle benodigde informatie.

Zo is er een kennismakingsmiddag met je nieuwe klasgenoten en klassenleraren (mentoren of coaches genoemd) op een woensdagmiddag in juni. Je zit dan dus nog in groep 8, maar draait al een middagje mee op College Den Hulster. Tijdens die middag vertellen we je alles wat je moet weten over welke spullen je moet aanschaffen, over de start van het schooljaar na de zomervakantie en hoe je je het beste kunt voorbereiden op de veranderingen. Je krijgt hier uiteraard een uitnodiging voor.

In de eerste week van het nieuwe schooljaar is er dan een uitgebreid introductieprogramma, met nuttige informatie zoals hoe je de start van je studie het beste kunt aanpakken. Ook is er een aantal gezellige kennismakingsactiviteiten. De meeste lessen krijg je op de thuisbasis, een gedeelte in het gebouw speciaal voor brugklassers. Je zult op deze manier snel je weg vinden op onze school.

College Den Hulster besteedt veel aandacht aan je begeleiding. Alle leerlingen krijgen een persoonlijk coach die je helpt met het aanpakken van je studie, het plannen en omgaan met huiswerk.

Daarnaast zijn er veel leuke activiteiten waaraan je kunt deelnemen, zoals de filmclub Hulster Movies, buitenschoolse sport en muziek. In de brugklas maak je verder ook uitgebreid kennis met kunst en cultuur en Technasium (vmbo-theoretisch/havo en havo/vwo) of Design & Technology (vmbo). Ook kun je meedoen aan speciale workshops voor fashion, aan de sportklas en kun je je muzikale talenten inzetten en ontwikkelen bij onze schoolband. Eigenlijk biedt College Den Hulster teveel om op te noemen. Je zult het zelf ervaren!