(Top)sport Talentontwikkeling

Dé school voor (top)sport talenten
Sport jij op een hoog niveau? En heb je een status van NOC*NSF* of kom je in aanmerking voor een Regio Status*? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Want op de scholen van OGVO – het Blariacumcollege, College Den Hulster en het Valuascollege – krijg je alle ruimte om bezig te zijn met je sport.

Als je namelijk op een behoorlijk niveau sport en je moet dit combineren met een studie, dan stelt dat hoge eisen aan jezelf als sporter. Op alle scholen van OGVO houden we daar rekening mee en bieden we maatwerk. Zo helpen we je het beste uit jezelf te halen op het gebied van je (top)sport- en schoolcarrière. Welke faciliteiten en welke status je krijgt, hangt af van jouw talent en betreffende sportbond.

Meer weten?
Neem dan contact op met onze Topsport-coördinator:

Ron Spruit
E-mail: rspruit@ogvo.nl
Telefoon: 06 – 46 64 67 84

In de folder Topsport en onderwijs vind je meer informatie. Klik hier voor de folder.

Ook zijn er verschillende talentprogramma’s onder schooltijd in samenwerking met – Verenigingen – Bonden – Sporttakplatforms – Performance Centre Venlo. Klik hier voor de leaflet.

*NOC*NSF-status: speciale status die sporttalenten krijgen van NOC*NSF via sportbonden. 

*Regio Status (RS1/RS2): voor talentvolle leerlingen die (nog) niet in aanmerking komen voor een NOC*NSF-status maar wel als talent worden gezien, bestaat de topsportvriendelijke regeling. Deze status is aan te vragen bij Limburg Sport.