Technodôme

In Venlo delen het vmbo en mbo het ‘Technodome’, een pand waarin leerlingen binnen kunnen leren in een nagebootst bedrijf. Dankzij de samenwerking kunnen leerlingen die een vmbo-diploma van het College Den Hulster hebben gehaald, sneller hun mbo-diploma behalen bij Gilde Opleidingen. Dit kan in de afdelingen:

PIE (Produceren, Installeren en Energie)

Veel beroepen kun je niet meer afzonderlijk zien. De kennis en vaardigheden van technisch personeel worden steeds breder. Hier sluit PIE naadloos op aan. Het is dan ook de ideale combinatie van de vakgebieden elektrotechniek, metaaltechniek en installatietechniek. Zo kun je als leerling te ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen om een echte vakman of vakvrouw te worden.

M&T (Mobiliteit en Transport)

In het profiel Mobiliteit en Transport gaan de lessen over de mobiliteitswereld en Transport. Het repareren en herstellen van voertuigen en tweewielers en alles wat te maken heeft met het vervoeren en het laden en lossen van goederen. Een klant- en servicegerichte houding en op een juiste manier kunnen communiceren is bij Mobiliteit en Transport ook erg belangrijk. 

BWI (Bouwen, Wonen en Interieur)

Bouwen, Wonen en Interieur is een veelzijdige bedrijfstak. Waar anders kun je zo gevarieerd de richting kiezen waarin je gaat werken. Denk bijvoorbeeld aan infra (wegen en landschappen), metselen, timmeren of houtbewerking met machines. Hiernaast kun je ook kiezen voor meubelmaken, bouwen van winkelinterieurs of mooie stands op een beurs, schilderen of afwerken, of kom je terecht in de creatieve hoek met interieuradvies, ontwerpen of sign (belettering).