Waarschuwen voor cybercrime en internetgevaren in de Escaperoombus

14 maart 2023

Op donderdag 16 maart heeft College Den Hulster in samenwerking met de politie een activiteit gepland voor onze tweede en derdejaars leerlingen. Op deze dag zal de Escaperoombus voor de deur van onze school staan. In de Escaperoombus worden jongeren bewust gemaakt van de gevaren van het internet. Ze zullen dit op een interactieve manier ervaren. Tevens kunnen leerlingen vragen stellen aan politiemedewerkers over cybercrime of over de gevaren van het internet

De bus zal tussen 08.15 uur en 14.30 uur aanwezig zijn op school. Leerlingen zullen in pauzes en tussenuren in de aula’s actief benaderd worden om naar de bus te gaan voor een sessie die bestaat uit drie rondes: deelname aan de Escaperoom, gamen en mogelijk een presentatie (cybercrime).

De sessie duurt ongeveer een uur. Na iedere 20 minuten zal er gewisseld worden zodat iedere leerling drie rondes gehad heeft. Er kunnen 12 leerlingen deelnemen per sessie. Deze leerlingen worden verdeeld in 3 groepjes van 4 leerlingen.

De Escaperoombus heeft als doel om vijf sessies per dag gaan doen. In totaal kunnen er dus 60 tweedejaars leerlingen deelnemen.

Klik op de bijlage voor meer informatie.

Factsheet+blackmail+mobiele+escaperoom+0921 (1)

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht