TechXperience: Ontdek, Leer, Beleef

15 maart 2021

TechXperience heeft onderstaande oproep gestuurd naar leraressen en leraren van Groep 7 en 8: 

Graag willen we ons voorstellen: wij zijn TechXperience, de opvolger van Kies Techniek in College Den Hulster. Samen met Lokaal C, Ondernemend Venlo, ProfCore en TechKicks vinden we dat we Kies Techniek op een andere wijze voort dienen te zetten. We willen techniek en technologie onder de aandacht brengen die past bij de huidige tijd en de huidige situatie. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat een nadere kennismaking met tech voor iedereen vooral leuk moet zijn, omdat iedereen er in zijn verdere leven mee te maken krijgt. Wel handig om te weten hoe het werkt.

We gaan meerdere online tech events houden waar maximaal 400 leerlingen aan deel kunnen nemen per event. In 2021 zullen dit vooralsnog twee events zijn. Elke event heeft een thema, het eerste thema is licht. We zorgen dat er een on- en offline programma is, dus een spreker over een thema, daarna informatie van een bedrijf wat zich met dit thema bezig houdt.

Samen gaan we on- en offline aan de slag met het beleefpakket. Er zit een instructie bij en online kunnen de vragen direct worden gesteld aan de docent van College Den Hulster. We zorgen dat de klas een complete klassenset heeft en dus samen aan de slag kan. We hebben ondersteuning gekregen van Lokaal C en Ondernemend Venlo.

Op 15 april 2021 zal de eerste TechXperience zijn vanuit het Xperiencenter in College Den Hulster. Met een masterclass Licht door een licht designer, een kort bedrijfsfilmpje van Lagotronics over toepassingen van licht in de praktijk, informatie over het maken van een neonlicht en het daadwerkelijk creëren van een neon-licht objecten onder begeleiding van een docent van College Den Hulster.

Leraren van groep 7 en 8 zijn allen in het bezit van alle informatie betreffende deze uitdagende tech events voor de bovenbouw van basisscholen en kunnen zich aanmelden via: Rian@techmatters.today.

brief leraren leraressen groep 7-8 event 1 TechXperience def2 

« Terug naar het nieuwsoverzicht