Project Go MONO

12 januari 2022
Jongerenorganisatie TeamAlert komt op 17 januari langs om leerlingen bewust te maken van de risico’s die zij lopen in het verkeer. De jongeren worden uitgedaagd met verschillende dilemma’s die gaan over smartphonegebruik in het verkeer.

Het project Go MONO wil jongeren overtuigen om MONO deel te nemen aan het verkeer. Kortom, dat ze ongestoord, zonder het gebruik van mobiele telefoon of andere geluidsdrager, aan het verkeer deelnemen. Veel automobilisten, fietsers en voetgangers luisteren naar muziek, bellen of appen in het verkeer. Bijvoorbeeld: appen verzesvoudigt de kans op een ongeval, volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Veiligheid (SWOV). Daarom heeft TeamAlert het project Go MONO ontwikkeld. Met Go MONO zorgt TeamAlert ervoor dat jongeren het normaal vinden om ongestoord onderweg te zijn.
 
TeamAlert komt langs met de ‘dilemmakast’, een handige tool met veel leuke, grappige en originele dilemma’s. Door deze voor te leggen aan de jongeren wordt de heersende norm blootgelegd: MONO in het verkeer is normaal.Om het kennisniveau van de jongeren te verhogen, beantwoorden zij quizvragen over de gevolgen van smartphonegebruik in het verkeer en bespreken ze samen met de medewerkers van TeamAlert de antwoorden.  Door het ervarings element ‘Stap Op’ ervaren jongeren welk effect mobielgebruik op de fiets kan hebben.

Alvast meer weten? Check www.teamalert.nl.
« Terug naar het nieuwsoverzicht