Cyberaanval Iddink

18 april 2024

Iddink is voor ons de leverancier van schoolboeken, (digitaal) leermateriaal en aanvullende schoolspullen. Ze zijn gehackt op het bestelsysteem.

Zoals jullie wellicht in de landelijke media vernomen hebben is Iddink Learning Materials BV is op donderdag 11 april getroffen door een cyberaanval. Daarbij zijn gegevens van ouders en leerlingen die schoolboeken, maar ook schoolspullen hebben besteld bij dit bedrijf, gestolen. Het kan zijn dat ook uw gegevens hier tussen zitten, ook van oud-leerlingen.

Welke gegevens zijn gehackt?
Informatie voor de bestelling en levering van lesmateriaal en inloggegevens van de bestelomgeving. Het gaat om namen, geboortedatums, adressen, woonplaatsen, mailadressen, telefoonnummers, bankgegevens en versleutelde wachtwoorden op het bestelsysteem.

Wees extra alert!
Omdat er mogelijk misbruik kan worden gemaakt van de verkregen informatie, vragen we om alert te zijn op bijvoorbeeld phishing mails of andere manieren van misbruik waarmee hackers proberen informatie of geld te krijgen. Controleer of e-mail betrouwbaar is en klik niet zomaar op een link in een e-mail die je niet vertrouwt.

Wachtwoord wijzigen
Het algemene advies is: gebruik altijd een uniek wachtwoord. Dat zie je maar weer in dit voorbeeld! Wijzig voor alle zekerheid het wachtwoord als er bij Iddink geen uniek wachtwoord gebruikt is.

Neem contact op indien nodig
We verwachten vooralsnog geen problemen. Mocht dit wel het geval zijn, laat dit dan weten via privacy@ogvo.nl.

Melding Autoriteit Persoonsgegvens
Omdat er onbedoeld persoonlijke informatie terecht is gekomen bij personen die deze informatie niet mochten krijgen, hebben we een melding gedaan Autoriteit Persoonsgegevens.

« Terug naar het nieuwsoverzicht