TOPklas musical

Bekijk hier alvast een kort filmpje over de audities voor de vooropleiding musical

Deze leerlingen vertellen je hoe leuk het is op de vooropleiding musical:

Doe jij niks liever dan zingen, dansen en acteren en wil jij het maximale uit jezelf te halen? Doe dan auditie voor de Vooropleiding Musical!

Extra musicallessen
Als je de Vooropleiding Musical volgt wordt je geplaatst in een van de TOPklassen. TOP staat voor: Talent- Ontwikkel- Programma. In deze driejarige TOPklassen wordt je niet geplaatst op niveau maar op talent. Zo zitten kinderen van havo en vwo van TOPklas Musical en TOPklas Dans bij elkaar in één klas. Er is ook een TOPklas voor vmbo leerlingen. Na de 3e klas ga je verder binnen je eigen schooltype (vmbo-t / havo of vwo).

Als je in de TOPklas zit krijg je vrijstelling van een aantal vakken zodat je binnen het reguliere rooster één of meer musicallessen volgt. Zo heb je iedere week twee lessen klassieke dans, twee lessen modern- jazz dans, twee lessen zang, een dubbele les drama/acteren en een les muziektheorie. Voor de leerlingen uit de bovenbouw zijn er ook lessen in solozang, liedinterpretatie en repertoire lessen. Na de TOPklas, dus na de 3e klas vervolg je de middelbare schoolopleiding binnen je eigen niveau; vmbo-t, havo of vwo. De musical lessen gaan dan gewoon door en zijn vanaf de 4e klas een onderdeel van het eindexamen.

De verschillende musicalvakken worden door professionele gespecialiseerde vakdocenten en door gastdocenten verzorgd die allen uit het werkveld komen en veelal zelf nog actief in musicals staan. De meeste van onze docenten geven ook les op diverse musical- en dansacademies zoals Muziek en Musical theater Fontys, Codarts en ArtEZ.

We hebben een speciale en intensieve samenwerkingsovereenkomst met de opleiding voor Musicaltheater van Fontys, Tilburg.

Voorstellingen
De musicalleerlingen doen regelmatig mee in verschillende voorstellingen waarbij ze zich leren te presenteren. Dit kan zijn als danser, zanger, acteur of een combinatie. Ieder jaar treden alle leerlingen op tijdens onze Sing Out en de Voorstelling Highlights in Theater de Maaspoort (1 en 2 april 2021). Ook zijn er regelmatig optredens binnen en buiten school en gast optredens.
Ieder jaar hebben we een presentatie van Zelfgemaakt waar de leerlingen hun eigen ideeën kunnen uitwerken voor een zelfgemaakt stuk. Verder bezoeken we gezamenlijk een aantal keren per jaar musical voorstellingen in Theater De Maaspoort in Venlo.

Auditie
Om de Vooropleiding Musical te kunnen volgen en in de TOPklas Musical geplaatst te kunnen worden, moet je eerst auditie doen. De ideale leeftijd om met de Vooropleiding te beginnen is in de eerste brugklas. In een later stadium auditie doen kan wel maar dan wordt het steeds lastiger om aangenomen en geplaatst te worden.
Voor de brugklas is het niet nodig dat je al lessen hebt gevolgd in alle drie de disciplines: zang, dans en drama.
Wel is belangrijk dat je:
– gemotiveerd bent
– muzikaal bent
– een ontwikkelbare stem hebt
– over danskwaliteiten beschikt en fysieke mogelijkheden hebt
– dat je graag op het toneel staat en dat ook uitstraalt!

Aanmelden
De audities voor schooljaar ’21/’22 zijn op 6 maart 2021 (27 februari vervalt ivm de lockdown) om 10.00 uur en vinden plaats in de danszalen van het Valuascollege.

Vul hier je aanmeldformulier in.

Na aanmelding krijg je informatie toe gestuurd per mail over hoe je jezelf met voorbereiden op de auditie. Zo krijg je voor “spel” twee monologen, waaruit je er één kiest en voor “zang” twee liedjes waar je er ook één van kiest. Dit bereid je zelf voor en laat dit horen op de auditie. Ook krijg je een auditieve toets, dit houdt in dat je ritmes, tonen en melodieën na zingt. Ook doe je een dansauditie, die bestaat uit een basisles en een jazzles. Voor de dansauditie hoef je niks voor te bereiden.
Na de eerste auditie word je wel of niet uitgenodigd voor de tweede auditie. Daarna wordt er definitief besloten of je toegelaten kunt worden tot de Vooropleiding Musical en je ingeschreven kan worden in een TOPklas musical. De uitslag van de auditie gebeurt per mail of per brief.

Meer informatie
Voor vragen over de Vooropleiding Musical/ TOPklas Musical kunt u mailen naar Kate Hendriks, coördinator Vooropleiding Musical/Topklas Musical
khendriks@ogvo.nl