TOPklas Kunst

Je tekent graag, ontdekt de wereld op je eigen manier en wordt super enthousiast van alles wat met kunst te maken heeft? Dan is de TOPklas kunst misschien wel iets voor jou!
De TOPklas kunst is voor alle leerlingen van alle niveaus.

Wij denken dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het ontwikkelen van je eigen creativiteit, daarom bieden we een lesprogramma waarin we een zo breed mogelijk aanbod van kunst centraal zetten. We gaan aan de slag met verschillende materialen en technieken en onderzoeken de interessante kant van de kunstwereld.

Kijk om je heen
We willen dat je je kennis over de kunsten verder ontwikkelt en ziet wat andere kunstenaars en leerlingen doen en gedaan hebben. Zo leer je zelf ook betere keuzes te maken in je eigen creatieve proces.

Op avontuur
Je leert in de kunstklas fotograferen, ruimtelijke werken maken, tekenen en schilderen, theatervormgeving, film en nog veel meer. We proberen het aanbod in de lessen zo gevarieerd mogelijk te maken, zodat je je breed ontwikkelt. Ieder jaar organiseren we een excursie, soms gaan we tijdens de les op bezoek bij een kunstenaar, naar een museum, het theater of gewoon naar buiten!

Adviesbrief en portfolio
Om te kunnen starten in de TOPklas kunst kom je op gesprek met je portfolio. In je portfolio laat je zien wat je graag doet op het gebied van kunst. We vragen ook naar jouw motivatiebrief voor de TOPklas kunst en van je ouders.

Wat zijn de toelatingscriteria voor de instroom in de TOPklas kunst?
De nieuwe leerling heeft een brede interesse in alles wat samenhangt met kunst en creativiteit.
De nieuwe leerling staat open om nieuwe dingen te leren en te ontdekken.
De nieuwe leerling kan goed zelfstandig aan het werk.
De nieuwe leerling kan in zijn portfolio laten zien dat hij/zij veel kan binnen 1 discipline (bijv. tekenen, schilderen, fotograferen, mode etc.) of binnen meerdere disciplines
De nieuwe leerling heeft elk mogelijk niveau van Kader tot VWO.

Hoe verloopt het aanmeldingstraject?
1. Open Huis
2. PLUSavond/ TOPklas-introductie
3. Portfoliogesprekken

Aanmeldingen op 25 en 26 maart 2024.

1. Open Huis
Ieder jaar vertellen tijdens het Open Huis TOPklas kunst leerlingen aan ouders en kinderen over de inhoud van de TOPklas kunst. Ook zijn de docenten van de TOPklas kunst aanwezig om vragen te beantwoorden. In het gebouw is op verschillende plaatsen werk te zien van de TOPklas kunst leerlingen.

2. PLUSavond/ TOPklas-introductie
Algemene informatie over de TOPklas kunst voor ouders en leerlingen. Tijdens deze bijeenkomst vertellen de docenten van de TOPklas kunst over de aanmelding, de inhoud van het portfolio, het lesprogramma en beantwoorden ze eventuele vragen. Deze informatie hebben wij dit jaar voor jullie opgenomen en is te bekijken via onderstaande link.

    • Bekijk hier de film met de introductie van TOPklas Kunst
    • Bekijk hier de powerpoint-presentatie.

3. Het portfolio
Het portfolio bestaat uit een motivatiebrief van het kind en van zijn/haar ouders over de keuze voor de TOPklas kunst. Daarnaast bevat het portfolio een overzicht van het werk dat het kind tot dan toe gemaakt heeft.

Inleveren portfolio
De portfoliogesprekken voor schooljaar ’24/’25 zijn gepland op donderdag 29 februari, donderdag 14 maart 2024 en dinsdag 19 maart van 14:00 tot 17:30 uur. We kijken nu al uit naar alle portfolio’s!

Meer informatie?
Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar Richard Wering: rwering@ogvo.nl, Noëlle Kuntzelaers: nkuntzelaers@ogvo.nl of Marcelle Kerkhofs: mkerkhofs@ogvo.nl.

Doorstroom van het reguliere onderwijs naar de TOPklas Kunst
Heb je spijt dat je niet gekozen hebt voor de TOPklas Kunst? Je kunt instromen naar de TOPklas Kunst.
Lees hier hoe je dat kunt doen.

Bekijk hieronder een video van de kunstdocenten van het Valuascollege die alvast op avontuur zijn gegaan.