Noche mejicana – ¡ Viva México!

23 februari 2022

17 februari was het dan zover. Romy Bos van Mexicaans restaurant ‘Little Señorita’ bezocht onze keuken om samen met de leerlingen van Sokrateion 1-2 alvast kennis te maken met één van de rijke Latijns-Amerikaanse keukens: ¡la cocina mejicana!

Voordat we de keuken in gingen, werden de leerlingen  ‘a las 17:00 de la tarde’ in het Valuas-restaurant dat omgetoverd werd tot ‘Little Señorita’ met sombrero’s welkom geheten door docent Spaans, Rick Josephs en kregen ze alvast korte instructie over het verloop van de avond. 

In de keuken stond ‘Little Señorita’ de leerlingen al op te wachten met alle ingrediënten en recepten en werd de eerste instructie gegeven: het maken van salsa en guacamole. Hierna werden de nacho-schalen rijkelijk gevuld en getopt met ‘queso’ en werden de ‘Enchiladas de pollo’  bestreken met salsa en gevuld met ‘pulled chicken’ om later de avond mee naar huis te nemen. 

‘Unos treinta minutos en el horno y ¡a comer y disfrutar!’ (30 minuutjes de oven in en eten en genieten maar). Na lekker genoten te hebben van het Mexicaans eten en een lekker drankje (geen tequila), werd de keuken met z´n allen geschrobd, de borden en bestek afgewassen en afgedroogd zodat HBR weer in een schone keuken aan de slag kon de volgende dag.

Het was een ontzettend gezellige avond en laten we dit later in het jaar weer oppakken met de Spaanse ’tapasavond’ maar we gaan eerst daadwerkelijk aan boord op een van de schepen van Cristóbal Colón (Columbus)  richting América komende week.

Met dank allereerst aan Little Señorita voor de super samenwerking en de genomen moeite, Jacques Knelissen voor het gebruik maken van de keuken en het restaurant, Astrid Bons en Judith Velner voor het ondersteunen en geslaagd maken van deze avond! 

¡Muchas gracias a todos!

 

Rick Josephs

« Terug naar het nieuwsoverzicht