Nieuw boekje van docent Ronald van Kesteren verschenen

5 juli 2022

Docent Ronald van Kesteren heeft bij wijze van afscheid belangeloos een boek geschreven, getiteld Het Sokrateion. Hoe klassieke denkers ons een spiegel voorhouden. In deze bundel worden hedendaagse maatschappelijke kwesties aan de orde gesteld, zoals vrijheid en onvrijheid, het ‘zelf’ en de ander, waarheid en waarachtigheid, woede en hysterie, en onderwijs en opvoeding. Ook existentiële zaken passeren de revue. Te denken valt aan het goede leven, de zorg voor de ziel en sterfelijkheid.

Geregeld komen denkers uit de moderne tijd aan het woord. De hoofdrol is echter weggelegd voor de klassieke denkers en dichters, met name Socrates, Aristoteles, Seneca en Homerus. Zij houden ons een heldere spiegel voor en geven ons woorden en een taal waarmee we anders naar de wereld kunnen kijken. De essays zijn bedoeld voor degenen die onalledaags durven te denken.

Belangstellenden kunnen zich voor een gratis exemplaar melden via het mailadres: alumnigymnasiumvaluas@ogvo.nl. Informatie over de verspreiding van het boekje zal op een later moment met de inschrijvers worden gedeeld.

 

Voor een indruk van Het Sokrateion, klik hier.
« Terug naar het nieuwsoverzicht