Kaartverkoop Valuasmusical Side Show van start

9 november 2021

Van 2 t/m 6 januari spelen leerlingen, een aantal oud-leerlingen en personeelsleden van het Valuascollege zes keer de musical Side Show in Theater de Maaspoort in Venlo. Eigenlijk zou Side Show al in januari van dit jaar op de planken worden gebracht, maar corona gooide roet in het eten. Het repetitieproces verliep ook als gevolg van de pandemie met de nodige hindernissen en kwam een tijd stil te liggen. Maar ondanks dit alles komt er toch weer een topproductie op de planken te staan.

Side Show is een waargebeurd verhaal. De musical gaat over een Siamese tweeling: twee meiden die voor het leven aan elkaar gebonden zijn. Ze hebben geen kans om een normaal leven te leiden; zij worden overal als bijzonder, apart, afwijkend en niet-normaal gezien. Als gevolg van hun verleden ontdekken ze dat ze alleen elkaar kunnen vertrouwen. Het verhaal van hun leven bevat een mooie boodschap voor een ieder: liefde, het accepteren en het omarmen van het uniek zijn. Je bent goed zoals je bent. Je hoeft je niet te verschuilen.

De 17 jaar oude Josephine en Catelijne van den Berg spelen in Side show de hoofdrollen: de Siamese tweeling. Josephine vertolkt de rol van Daisy en Catelijne kruipt in de huid van Violet.

Side Show wordt gespeeld met een groot live-orkest en koor. De vorige twee musicals van het Valuascollege (Cats en Titanic) waren zeer succesvol: beide producties sleepten een Amateur Musical Award in de wacht.

Kaarten voor Side Show zijn vanaf nu te koop via de website van Theater de Maaspoort.

« Terug naar het nieuwsoverzicht