Joris Verhooren wint voorleeswedstrijd

22 februari 2024

Woensdag 21 februari vond voor de vijfde keer op rij de schoolronde plaats van dé landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers, READ2ME! De beste voorlezers van verschillende brugklassen streden tegen elkaar om de eer. De variatie aan gekozen boekfragmenten was groot: het publiek werd meegenomen in spannende verhalen over vermissing en dievenspelen, maar ook in verhalen over obsessieve verliefdheid en tongzoenen. De deelnemers toonden hun lef, humor en talent.

De deskundige jury werd gevormd door docente Nederlands Bibian Baur, oud-deelnemer Jules Nab en de winnaar van vorig jaar, Marik Thomasita. Hij behaalde zelfs de landelijke finale! De presentatie was in handen van docente Nederlands Katja Thevissen en de avond werd muzikaal omlijst door prachtig pianospel van brugklasser Tuur van Mierlo.

De winnaar van de voorleeswedstrijd was Joris Verhooren uit klas 1G1. Hij viel op door zijn ontspannen houding, mooi stemgebruik en door het feit dat hij emotie legde in het verhaal. Ook maakte Joris geregeld contact met het publiek en durfde hij stiltes te laten vallen. Een leesfoutje verbeterde hij met een glimlach. 

De tweede prijs ging naar Sjuulke Peeters uit klas 1HVTP1 die bijna foutloos voorlas; de derde prijs was voor Lise Thurlings uit 1HV1 die heel goed articuleerde. De wildcard werd gewonnen door Yahyire Harks uit 1TH4 die belangrijke woorden mooi benadrukte.

Op donderdag 29 februari worden alle deelnemers door de bibliotheek Venlo getrakteerd op een workshop door een kinderboekenschrijver, aansluitend zal de regionale ronde van READ2ME! plaatsvinden. Uit de deelnemers van het Valuascollege en het Blariacumcollege wordt door een jury één winnaar gekozen die Venlo zal vertegenwoordigen in de provinciale finale in Roermond. Wij wensen alle voorleeskanjers veel succes!  

Publiek is op donderdag 29 februari om 15:00 u van harte welkom in de bieb voor de regionale ronde van READ2ME!

« Terug naar het nieuwsoverzicht