Interviewavond in samenwerking met Rotary Venlo

14 april 2022

Afgelopen dinsdag waren er ruim veertig beroepsbeoefenaren met wie bovenbouwleerlingen H/V in gesprek konden gaan. Het gonsde van de geanimeerde gesprekken tussen leerlingen en beroepsmensen. Oud-leerlingen, kinderen volwassen kinderen van collegae, een eigen docent, mensen van Viecuri, leden van de Rotary en nog vele anderen doen met liefde mee aan deze avond om te kunnen vertellen over hun loopbaan en werkzaamheden. Hopelijk helpt het onze leerlingen goede stappen te zetten in het keuzeproces. Ouders werden tegelijkertijd geadviseerd door Harry Meerts, loopbaanadviseur. De PDF van de presentatie treft u verder aan in de nieuwsbrief.

Hartverwarmend was ook deze reactie die we naderhand ontvingen van een van de deelnemers:

‘Ik vond het weer erg fijn gisteravond om er te zijn en wat van mijn ervaringen te kunnen delen en een beeld te schetsen aan enkele enthousiaste leerlingen. Ik kom graag een volgende keer weer.

De leerlingen die ik gesproken heb maakten zich nogal zorgen over de decentrale selectie voor de geneeskunde opleiding. Zeker bij degenen zonder medici in hun directe familie/netwerk kan ik me daar goed iets bij voorstellen. Ik hoor viavia regelmatig verhalen dat leerlingen met 2 artsen als ouders die meedenken en helpen in de voorbereiding een voordeel hebben in de selectie t.o.v. leerlingen die dat niet hebben. Wat ik nogal oneerlijk vind, en als ik daarin iets kan betekenen dan doe ik dat graag. Ik heb de leerlingen die ik gisteravond gesproken heb mijn kaartje gegeven zodat ze desgewenst contact met me kunnen opnemen als de decentrale selectie in beeld komt. Dan kan ik eventueel met hen kijken of ik iets kan betekenen in de voorbereiding hiervoor, al is het maar om eens te sparren over de onderwerpen (volgens mij worden die van tevoren wel bekend gemaakt) en hoe ze zich evt. zouden kunnen voorbereiden.’

« Terug naar het nieuwsoverzicht