Goethe-Zertifikat voor onze leerlingen

3 maart 2021

In november 2020 hebben 14 leerlingen van het Valuascollege deelgenomen aan de Goethe examens niveau B1 en B2.

Deze examens konden in schooljaar 2019-2020 helaas niet doorgaan. Samen met het Goethe Institut te Amsterdam werd gezocht naar een nieuwe mogelijkheid en dat werd november 2020. Inmiddels zijn de resultaten bekend en zijn de kandidaten op de hoogte gebracht.

 

Het Goethe-Zertifikat B1 is een examen Duits voor jongeren en volwassenen. Het bevestigt dat kandidaten onafhankelijke gebruikers zijn van het Duits en komt overeen met het derde (B1) van de zes competentieniveaus van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (ERK).

9 Leerlingen van het Valuascollege hebben deelgenomen aan dit examen. Maar liefst 7 leerlingen zijn geslaagd voor alle vaardigheden (lezen, luisteren, schrijven en spreken). 2 Leerlingen hebben 2 of 3 deelcertificaten behaald.

 

Het Goethe-Zertifikat B2 is een examen Duits voor jongeren en volwassenen. Het certificaat bevestigt dat kandidaten een vergevorderd taalniveau hebben en komt overeen met het vierde (B2) van de zes competentieniveaus van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (ERK).

5 Leerlingen van het Valuascollege hebben deelgenomen aan dit examen. Maar liefst 4 leerlingen zijn geslaagd voor alle vaardigheden. 1 Leerling behaalde 3 van de 4 deelcertificaten.

 

De vakgroep Duits wil de geslaagden van harte feliciteren! Jullie kunnen trots zijn op het behaalde resultaat!

 

Aangezien het Valuascollege officieel Prüferstelle van het Goethe Institut is kunnen ook dit schooljaar weer examens afgenomen worden. Meer informatie kan ingewonnen worden bij ondergetekenden.

 

Mocht u meer willen weten over de Goethe examens, klik dan op deze link:
Goethe examens

 

Met vriendelijke groet,

 

Wilbert Beurskens (wbeurskens@ogvo.nl)

Sonja Kagchelland (skagchelland@ogvo.nl)

 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht