Doe mee met de WEIR Venloop!

3 maart 2021

Wat is de Virtuele Venloop?

De Virtuele Venloop is een evenement waarbij hardlopers en wandelaars deel kunnen nemen aan een van de hardloopwedstrijden of wandeltochten van de Weir Venloop. Het verschil met de reguliere Weir Venloop is dat de deelnemer bij de Virtuele Venloop in zijn eigen woonplaats kan deelnemen

Naast het startschot, realistische sound effects en toepasselijke muziek ontvang je meldingen bij het passeren van de km-punten en vertellen we je onderweg het een en ander over de omgeving waar je eigenlijk gelopen zou hebben tijdens een normale editie. Zo brengen we toch een beetje het Venloop-gevoel over. Na de finish kun je een selfie maken met de virtuele medaille en deze delen via social media. 


Wanneer is de Virtuele Venloop?
Zaterdag 27 maart is de wandeltocht.
Voor de wandelaars is er geen sprake van een wedstrijdelement en zij kunnen hun starttijd dus zelf bepalen. Wel dient hun deelname op zaterdag 27 maart plaats te vinden.

Zondag 28 maart zijn de hardloopwedstrijden.

  • Afstand 5 km Start 10.50 uur Leeftijd vanaf 13 jaar
  • Afstand 10 km Start 12.00 uur Leeftijd vanaf 16 jaar
  • Afstand 21 km Start 14.00 uur Leeftijd vanaf 18 jaar


Voor wie is de Virtuele Venloop?
Voor alle leerlingen en medewerkers van de OGVO.

Wat kost het om deel te nemen?
Deelname aan de Virtuele Venloop is gratis

Hoe aan te melden?
Om deel te kunnen nemen aan de Virtuele Venloop heb je de Venloop-app nodig, die je gratis kunt downloaden in de App Store of Play Store. In de Venloop-app kun je een account aanmaken en het Virtuele Venloop-event selecteren. Vervolgens kun je inschrijven voor de Virtuele Venloop.

Vind je het fijner om jezelf in te schrijven via internet op bijvoorbeeld je vaste computer of laptop, ga dan direct naar onze inschrijfpagina.  Hier is zowel het maken van een account als het inschrijven voor de Virtuele Venloop mogelijk. Maar vergeet niet, om deel te nemen zul je onze Venloop-app op enig moment moeten downloaden.

Hoe wordt de veiligheid gewaarborgd tijdens de Virtuele Venloop?
We organiseren de Virtuele Venloop omdat de reguliere Weir Venloop niet mogelijk is vanwege de maatregelen die van kracht zijn. Houd tijdens je deelname aan de Virtuele Venloop de actuele maatregelen in acht. Deze kun je vinden op de website van de Rijksoverheid.

Daarnaast dien je je te houden aan de geldende voorzorgsmaatregelen en regelgeving, zoals het houden van afstand en het naleven van verkeersregels. De Virtuele Venloop is er voor iedereen en wij doen een beroep op ieders persoonlijke verantwoordelijkheid om er met elkaar, op afstand, in heel Nederland een veilige en sportieve belevenis van te maken.

« Terug naar het nieuwsoverzicht