Aanpassingen technische instellingen Google-account

7 september 2021

Zoals jullie wellicht weten gaat Google een aantal zaken aanpassen t.b.v. de bescherming van onze privacygegevens naar aanleiding van een onderzoek en gesprekken die het onderwijs en de overheid van Nederland met Google LLC heeft gevoerd. 

Behalve dat Google een aantal zaken gaat aanpassen, zal ook OGVO een aantal technische instellingen moeten aanpassen. De komende weken (verwachting tot aan de herfstvakantie) gaan wij deze zaken doorlopen en waar nodig aanpassen. Vanaf het nieuwe schooljaar ga je hier al iets van merken. Google gaat namelijk beperkingen leggen op de mogelijkheden die de Google additionele services (denk aan Youtube, Maps, Search, etc) je biedt als je jonger bent dan 18 jaar. Aangezien OGVO moet aangeven of een Google account van een leerling / medewerker is die 18 jaar of jonger is, gaat deze beperking voor deze doelgroep gelden. Wat de beperkingen van deze additionele services zijn, kun je teruglezen op deze support pagina van Google (helaas niet in NL beschikbaar).

Wil je wel van deze volledige functionaliteiten van deze additionele services gebruikmaken, log hier dan in met je privé Google-account. Houd er dan wel rekening mee dat Google allerlei data van jouw verzamelt en verwerkt.

« Terug naar het nieuwsoverzicht