De leerlingenraad

Missie
De missie van de leerlingenraad van het Valuascollege bestaat uit het vertegenwoordigen en het opkomen voor de belangen van leerlingen. De leerlingenraad stelt bijvoorbeeld in overleg met het schoolbestuur de schoolregels op. Ook geeft de raad haar mening en stemt mee over voornemens van het schoolbestuur en bespreekt eventuele problemen die door leerlingen zijn opgemerkt. De leerlingenraad bestaat volledig uit leerlingen en is zo samengesteld dat er vertegenwoordigers van vmbo, havo en vwo uit verschillende leerjaren lid zijn.

Organisatie
De leerlingenraad bestaat nu uit ongeveer 10 leerlingen, die maandelijks vergaderen. In deze
vergadering worden de belangrijkste zaken besproken, zoals voorstellen van het schoolbestuur en problemen die via de vertegenwoordigers opgemerkt zijn. Drie speciaal gekozen leden nemen de punten uit de vergadering vervolgens mee naar een overleg met het schoolbestuur. Daarnaast nemen deze drie leden ook zitting in de medezeggenschapsraad van het Valuascollege. Hierdoor kan de leerlingenraad direct inspraak hebben op de keuzes die het schoolbestuur maakt.

Contact
Ben je leerling en wil je ook lid worden of gewoon een bij een vergadering meekijken? Kom dan gerust eens langs.Stuur een mailtje naar leerlingenraad_vlc@ogvo.nl Of neem eens een kijkje op ons instagram account @vlc_leerlingenraad

Campusleerlingenstatuut
De school heeft ook een Campusleerlingenstatuut dat elke twee jaar door de leerlingenraad wordt herzien, hierin staan de rechten en plichten van de leerlingen. Het Campusleerlingenstatuut, vind je hier.

Leerlingenstatuut van OGVO
Het OGVO-statuut is anders dan het campusstatuut en geldt voor alle campussen. Daarvan afgeleid heeft elke campus een eigen campusleerlingenstatuut. Het OGVO-statuut is op dit moment in ontwikkeling en komt z.s.m. weer online.