Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken OGVO) verzorgt voortgezet onderwijs op maat voor leerlingen in de regio Venlo. De Onderwijsgemeenschap is een samenwerkingsstichting, opgebouwd uit drie gelijkwaardige campussen: het Blariacumcollege, College Den Hulster en het Valuascollege.

Valuascollege wint Amateur Musical Award voor Beste Ensemble Prestatie

Maandagavond 18 november heeft de in februari 2019 opgevoerde productie Titanic de award ontvangen uit handen van Johnny Kraaijkamp jr.
Tijdens het gala in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam mocht de cast een stuk uit Titanic opvoeren voor het 1400-koppig publiek. Samen met de repetities vooraf, het werken met andere regisseurs en muzikaal leiders, is dit een prachtige ervaring die de leerlingen en collega’s hun leven lang meenemen.

Ook de jury was vol lof over de musical Titanic getuige de motivering voor de Award: "Wat een uitbundig ensemble vol energie. Ze gaan er helemaal voor en zijn uitstekend geregisseerd. De Ierse dans in de stijl van Lord of the Dance is een gedurfde toevoeging aan de originele musical en wordt stijlvol uitgevoerd in een doordachte choreografie. De derde klasse kent een eigen sfeer in passende kostumering en is overtuigend neergezet. Dit alles maakt Titanic van het valuascollege een ander soort Titanic, met een ensemble dat geweldig door blijft spelen terwijl de boot in een schuine beweging tot zinken wordt gebracht. Het geheel klopt. Chapeau! Namens de jury Jacques J. d’Ancona, voorzitter."

Met de AMA’s worden Nederlandse musicalproducties in de spotlights gezet die zijn uitgevoerd door amateurgezelschappen. Het Valuascollege is de enige middelbare schoolproductie onder de genomineerden. Twee jaar geleden viel het Valuascollege ook in de prijzen. De in 2017 opgevoerde productie Cats kreeg toen een award in de categorie 'beste vormgeving toneelbeeld'.
Het Valuascollege heeft inmiddels een lange traditie met musicalproducties. Iedere twee jaar zet de school een productie op de planken met leerlingen, medewerkers en oud-leerlingen. Op dit moment bereidt de school een nieuwe productie Side Show voor die januari 2021 te zien zal zijn.

Het Valuascollege en OGVO zijn trots en feliciteren cast, crew en de vele vrijwilligers die deze ervaring mogelijk maken.