Voorstellen nieuwe bestuurder

23 januari 2024

Zoals eerder aangekondigd, zal Nico de Vrede (voorzitter CvB a.i.) onze organisatie per 1 april verlaten. Graag stellen we bij dezen onze nieuwe bestuurder voor: Tjeerd de Jong. Hij is per 1 april de nieuwe voorzitter College van Bestuur van OGVO. 

Tjeerd de Jong is afkomstig uit Friesland en woont al ruim 20 jaar in Gelderland. Hij is een energieke en bevlogen bestuurder met veel ervaring in het onderwijs, de sport en de gezondheidszorg. Vanaf 2000 was Tjeerd werkzaam bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en daarna vanaf 2013 bij Fontys Hogescholen. In 2020 maakte hij de overstap naar de KSU, een scholenstichting met primair en speciaal (basis)onderwijs in Utrecht. Daar is hij momenteel werkzaam als voorzitter College van Bestuur. 

‘Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de ontwikkeling van een krachtige onderwijsgemeenschap in Venlo en omstreken. Ik vind het belangrijk dat we jongeren helpen om hun plekje te vinden in de maatschappij en dat zie ik bij OGVO ook terug: het is een onderwijsgemeenschap die het als haar taak beschouwt om bij te dragen aan een goede samenleving, waarbij kwaliteit en continuïteit van het onderwijs centraal staat,’ aldus Tjeerd de Jong. 

Wij wensen Tjeerd de Jong van harte welkom in onze organisatie en kijken ernaar uit om hem in april te mogen verwelkomen!

« Terug naar het nieuwsoverzicht