Verplaatsing bovenbouw h/v BLC

15 januari 2024

Vanaf schooljaar ‘24-’25 is er geen bovenbouw havo/vwo meer op het Blariacumcollege. De leerlingen volgen vanaf dat schooljaar de bovenbouw op College Den Hulster.

Dit is een noodzakelijke verandering voor het Blariacumcollege. Op dit moment volgen alle leerjaren op het Blariacumcollege in de bovenbouw havo/vwo samen de lessen. Dat is geen houdbare situatie.

Al langere tijd krijgen leerlingen van klas 4, 5 en 6 gezamenlijk les op het Blariacumcollege. Dat komt omdat er in de bovenbouw te weinig leerlingen zijn voor volle klassen. Dit is niet meer houdbaar. Daarom wordt vanaf schooljaar ‘24-’25 de bovenbouw havo/vwo van het Blariacumcollege verplaatst naar College Den Hulster. Zo zitten de leerlingen weer alleen met leeftijdsgenoten in de klas. In de onderbouw kunnen leerlingen nog steeds havo/vwo kiezen en volgen op het Blariacumcollege. Nieuwe leerlingen kunnen zich dus nog steeds aanmelden voor het Blariacumcollege.

Noodzakelijke maatregelen
Dit is één van de noodzakelijke besluiten van Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken (OGVO). De begroting laat zien dat er veranderingen nodig zijn om financieel gezond te worden en te blijven. Andere maatregelen zijn het aanpassen van de managementstructuur, het verhuizen van de Service Unit-collega’s en de Internationale Schakelklas naar één van de scholen en het beperkt invullen van vacatures. Er wordt ook gekeken naar de keuzevakken, de speerpunten en het aanbod van ‘kleine vakken’. Daar is nog geen besluit over genomen.

Na de aanmeldingen in maart en het formatieproces weten we wat dit voor het personeel gaat betekenen.

Leerlingen, ouders en basisscholen zijn vandaag geïnformeerd. De antwoorden op de meestgestelde vragen zijn hier te vinden.

Voor de langere termijn is de intentie om naar één onderbouw- en één bovenbouwlocatie te gaan. Meer informatie over de laatste stand van zaken is hier te lezen.


UPDATE – 22 februari 2024

Het verplaatsen van de havo/vwo bovenbouw kent allerlei formele en praktische stappen, waarbij de medezeggenschap een rol speelt in de besluitvorming. Enkele vragen over het besluitvormingsproces en de rol van ouders, leerlingen, medewerkers en de gemeente worden hier beantwoord.

« Terug naar het nieuwsoverzicht