Toekomst OGVO

1 september 2023

Het nieuwe schooljaar gaat van start! Hopelijk heeft iedereen een fijne zomer gehad.

We starten het nieuwe schooljaar met weer wat meer duidelijkheid over de toekomst van OGVO. Het bestuur heeft namelijk een keuze (intentiebesluit) gemaakt tussen de twee eerder gecommuniceerde toekomstplannen. Het intentiebesluit voor de toekomst van OGVO is:

Eén onderbouw- en één bovenbouwlocatie

Waarom deze keuze?
Met dit toekomstplan kunnen we het huidige onderwijsaanbod met alle extra’s zo goed mogelijk in stand houden. En dat vinden wij belangrijk; dat onze leerlingen echt wat te kiezen hebben qua onderwijsaanbod. Bij de andere plannen zou er minder, of zelfs geen, extra onderwijsaanbod overeind blijven om het betaalbaar te houden.

En nu?
U kunt zich vast voorstellen dat er nog heel wat moet gebeuren voordat onze drie scholen gefuseerd zijn tot een school met één onderbouw en één bovenbouw. Daarin zijn we ook afhankelijk van de medezeggenschapsraden, de gemeente, ouders, leerlingen, collega’s en andere betrokkenen. Het is dan ook zeker dat er dit schooljaar nog niets gaat veranderen. Zodra er meer bekend is over de schooljaren daarna, dan informeren wij alle betrokkenen daarover.

Het onderzoeksrapport van het onafhankelijke onderzoek door BMC naar de toekomstscenario’s van OGVO is hier te raadplegen. De veelgestelde vragen en antwoorden staan hier. Dit document wordt aangevuld. 

« Terug naar het nieuwsoverzicht