Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken OGVO) verzorgt voortgezet onderwijs op maat voor leerlingen in de regio Venlo. De Onderwijsgemeenschap is een samenwerkingsstichting, opgebouwd uit drie gelijkwaardige campussen: het Blariacumcollege, College Den Hulster en het Valuascollege.

Limburgse scholieren als Europarlementariërs

Scholieren van zeven Limburgse scholen voor voortgezet onderwijs kruipen drie dagen in de huid van leden van het Europese parlement. Onderwerpen als democratisering, vredeshandhaving, sociale zekerheid staan op de agenda.

Elke school, waaronder het Blariacumcollege en het Valuascollege, vertegenwoordigt een EU-lidstaat. Op de laatste dag, 25 januari, presenteren de Europarlementariërs in spe de (wets)voorstellen aan het voltallige 'Europarlement'. Vervolgens vinden een plenair debat en een stemming plaats.
De conferentie is een reele kennismaking met de manier waarop in Europa politiek wordt bedreven. Tegelijkertijd oefenen de deelnemers discussietechnieken, sociale en mondelinge vaardigheden tijdens dit rollenspel.