Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken OGVO) verzorgt voortgezet onderwijs op maat voor leerlingen in de regio Venlo. De Onderwijsgemeenschap is een samenwerkingsstichting, opgebouwd uit drie gelijkwaardige campussen: het Blariacumcollege, College Den Hulster en het Valuascollege.

Carnavalsbal voor Venlose scholieren: Naobliefbal

Het jubilerend Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus organiseert samen met de drie scholen van OGVO een nieuw vastelaovesbal voor de schoolgaande jeugd in Venlo. Dit zogenoemde ‘Naobliéfbal’ is bedoeld voor alle bovenbouwleerlingen (klas 3 t/m 6) van het Blariacumcollege, College Den Hulster en het Valuascollege en vindt plaats op 22 februari 2019 in de Venlose Maaspoort.

Jocus bestaat dit jaar 16 x 11 en dat is volgens Bram Holla, voorzitter van het cluster NaoBliéfBal en docent aardrijkskunde op het Blariacumcollege, een uitgelezen kans om de jeugdvastelaovend in Venlo en Omstreken een nieuwe impuls te geven. ‘We denken hiermee aan de wensen van de OGVO- leerlingen tegemoet te komen. Jocus en OGVO hebben ervoor gezorgd dat er straks een spectaculair programma staat in de Venlose Maaspoort’. 

Natuurlijk zijn er ook leerlingen van alle drie de campussen bij de organisatie betrokken. ‘Het is erg belangrijk om de jeugd te betrekken bij de organisatie en mee te laten denken over de vorm van het feest en het programma’, aldus Holla. ‘Het programma staat al voor 95% vast’. De komende maand zal de organisatie laten weten wie er allemaal optreden op ‘t NaoBliéfBal’. Leerlingen die nu al zeker willen zijn van een kaartje (€7,50) kunnen dit bestellen via de webshop van https://jocusvenlo.nl/webshop/toegangskaarte. De avond begint om 19:30 uur en eindigt om 00:30 uur.

Als organiserend comité hopen wij dat ook heel veel docenten van het Blariacum, Den Hulster en het Valuas op vrijdag 22 februari van de partij zullen zijn.