Volop kansen voor topsport talentleerlingen op alle OGVO-scholen

9 februari 2022

Vanaf schooljaar 2022-2023 helpt OGVO alle leerlingen met een NOC*NSF-status of Regio Status* hun schoolcarrière te combineren met een (top)sportcarrière. Zowel het Blariacumcollege, College Den Hulster als het Valuascollege houden rekening met hun sportschema’s. Maatwerk dus. Zo helpen we leerlingen het beste uit zichzelf te halen op het gebied van hun (top)sport- en schoolcarrière.

Wij bieden leerlingen met een talent voor een bepaalde sport al jaren de mogelijkheid hun schoolloopbaan met hun sportcarrière te combineren. Zo is College Den Hulster een Topsport Talentschool en heeft het Valuascollege TOPklassen handbal, hockey en tennis. Om onze leerlingen nog beter te begeleiden, gaan het Blariacumcollege, College Den Hulster en het Valuascollege intensief samenwerken met elkaar, met sportverenigingen, sporttak platforms en sportbonden. Deze samenwerking is verenigd in het Performance Center Venlo.fit. Samen staan we voor een gemeenschappelijk doel: sporttalenten in de regio Venlo beter faciliteren op weg naar de top.

Een nieuwe weg

Vanaf schooljaar 2022-2023 slaan we hiermee een nieuwe weg in. Heeft een leerling talent voor een bepaalde sport en heeft deze een NOC*NSF of Regio Status? Dan kan deze leerling terecht op zowel het Blariacumcollege als College Den Hulster of het Valuascollege. Welke faciliteiten en welke status de leerling krijgt, hangt af van de behoeftes van de sporter. De huidige Topklasssen handbal, hockey en tennis van het Valuascollege zullen opgaan in de nieuwe opzet. Dit onder de OGVO-brede vlag, onder regie van Topsport Talentschool College Den Hulster in samenwerking met het Performance Centre Venlo.fit.

*NOC*NSF-status: speciale status die sporttalenten krijgen van NOC*NSF via sportbonden.
*Regio Status (RS1/RS2): voor talentvolle leerlingen die (nog) niet in aanmerking komen voor een NOC*NSF-status maar wel als talent worden gezien, bestaat de topsportvriendelijke regeling. Deze status is aan te vragen bij Limburg Sport.

« Terug naar het nieuwsoverzicht