Update coronavirus 7 mei

7 mei 2020

Graag wil ik jullie nader informeren over de lessen die we deze week weer zullen gaan opstarten. Het basisonderwijs opent de deuren per 11 mei, het voortgezet onderwijs blijft nog gesloten tot en met 1 juni. Dus tot aan maandag 2 juni geven we onze lessen nog met onderwijs op afstand. Dat betekent dat de onlinelessen weer doorgaan zoals jullie gewend zijn.

Woensdagavond 6 mei hebben we via de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge gehoord dat de coronamaatregelen zijn versoepeld en krijgen we vanaf 11 mei meer ruimte in de samenleving. Dat betekent dat we met meer zekerheid kunnen uitgaan van opening van de scholen per 2 juni a.s.

We zijn nog aan het onderzoeken hoe we onze scholen weer zullen gaan openen. In de derde week van mei informeren we jullie hierover. Per school wordt er een plan gemaakt op basis van de regels van het RIVM. De protocollen van het ministerie van OCW zijn hierin leidend voor ons.

Het gaat over het algemeen goed bij onze scholen met ons onderwijs op afstand. Dat doen onze docenten en onze leerlingen heel goed. Belangrijk is wel dat jullie als leerlingen goed opletten en de microfoon en camera aanzetten als dat technisch mogelijk is, zodat de docenten goed contact met jullie kunnen maken.

Ziekmeldingen gaan weer gewoon door op de oude vertrouwde wijze via de bekende telefoonnummers.

Graag vraag ik ook jullie aandacht voor het volgende. Er is vanuit de Universiteit Utrecht een internationaal onderzoek gestart naar de manier waarop jongeren van 11 tot 18 jaar en hun ouders met de corona-maatregelen omgaan: het #blijfthuisonderzoekUU.
Jongeren en ouders zijn 15 minuten bezig om de vragenlijst in te vullen. Ze kunnen hierin ook aangeven over welke onderwerpen ze zelf informatie willen ontvangen zodat ze ook iets aan het onderzoek hebben. De vragenlijst vinden jullie hier.

Hartelijke groet,

Roy Palmen
voorzitter College van Bestuur

« Terug naar het nieuwsoverzicht