Tijdelijke sluiting Juniorcollege Blariacumcollege

15 april 2022

Er is onderzoek gedaan naar het gebouw en de breedplaatvloeren van het Juniorcollege. Recent onderzoek toont aan dat er aanvullende maatregelen nodig zijn om de veiligheid in het Juniorcollege te kunnen garanderen. Uit voorzorg hebben we er daarom voor gekozen om de leerlingen en medewerkers van het Juniorcollege vandaag naar huis te sturen.

De veiligheid van onze leerlingen stellen wij nooit ter discussie. We kunnen en willen niets anders dan veiligheid en zekerheid voorop stellen en risico’s uitsluiten. Daarom hebben we de leerlingen en medewerkers vanochtend gevraagd om het gebouw te verlaten.

In de week van 19 t/m 22 april zal er voor de eerste en tweede klassen online lessen worden verzorgd volgens het normale 50-minutenrooster. De buitenschoolse activiteiten, die buiten het gebouw plaatsvinden, gaan wel op locatie door. De derde, vierde, vijfde en zesde klassen volgen in het gebouw van het Seniorcollege fysiek les volgens het normale rooster.

Per direct starten we met het voorbereiden en treffen van veiligheidsmaatregelen. In de tussentijd onderzoeken we, in samenwerking met externe deskundigen en de Gemeente Venlo, wat de definitieve maatregelen voor de lange termijn zullen zijn.

Volgende week zullen we iedereen verder informeren over hoe ons onderwijs na de meivakantie eruit gaat zien.

Wij begrijpen dat dit voor enige onrust kan zorgen en hopen op uw begrip in deze situatie. We zullen er alles aan doen om het onderwijs te continueren en de veiligheid van alle leerlingen te garanderen.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief, ouders/verzorgers kunnen contact opnemen via communicatie-blc@ogvo.nl. De media verwijzen we graag naar de afdeling communicatie: Fabiënne Stoffels, fastoffels@ogvo.nl.

« Terug naar het nieuwsoverzicht