Nieuwe interim-bestuurder

19 juli 2022

Vorige week heeft Roy Palmen laten weten terug te treden als voorzitter College van Bestuur van OGVO. De werkzaamheden worden overgenomen door Nico de Vrede, nieuwe interim-bestuurder van OGVO.

Nico de Vrede is een ervaren interim-bestuurder met uitgebreide ervaring in het onderwijs. Hij heeft als bestuurder al vele onderwijsorganisaties begeleid bij hun ontwikkeling en transitie naar een professionele organisatie. Op dit moment is hij werkzaam als Interim Voorzitter College van Bestuur bij Stichting Veldvest. Nico de Vrede is op korte termijn voor OGVO beschikbaar en zal deze week al beginnen met de eerste kennismakingsgesprekken binnen OGVO.

De aanstelling bij OGVO is in eerste instantie voor 6 maanden, met een optie voor verlenging van 6 maanden. Binnen OGVO zal hij, naast de bestuurlijke verantwoordelijkheid, op meerdere vlakken gaan bekijken welke stappen we moeten gaan zetten om de organisatiestructuur en –cultuur te verbeteren. Dit betekent dat hij:

  • De opdracht krijgt om de organisatiestructuur en -cultuur van OGVO te evalueren en om voorstellen te doen;
  • Een nieuwe managementstructuur creëert waarin onderwijsteams en de Service Unit effectief met elkaar samenwerken;
  • Met de campusdirecteuren zal bespreken wat de nieuwe managementstructuur voor hen betekent;
  • Tot afspraken komt over een modernisering van de medezeggenschapsstructuur met de medezeggenschapsorganen.

Wij zijn blij dat we in een korte periode een interim-bestuurder hebben kunnen aanstellen. Hij zal de komende periode gebruiken om verder kennis te maken en de werkzaamheden van Roy Palmen te gaan overnemen.

Vragen van de media kunnen gesteld worden aan de afdeling communicatie: Fabiënne Stoffels, fastoffels@ogvo.nl. 

« Terug naar het nieuwsoverzicht