Fysiek onderwijs vanaf 10 januari

4 januari 2022

Het jaar begint voor het voortgezet onderwijs positief: wij mogen vanaf 10 januari weer onze deuren openen voor alle leerlingen. Dat betekent dat ons onderwijs vanaf volgende week maandag fysiek op onze scholen zal plaatsvinden. Dit is in het belang van onze leerlingen en wij zijn dan ook erg blij met deze beslissing. 

Toch realiseren we ons ook dat dit wederom veel van ieders inzet vraagt. We willen de besmettingen in en door het onderwijs zo gering mogelijk houden en er alles aan doen om de focus op fysiek onderwijs te kunnen houden. Daarom zullen we goed toezien op het naleven van de maatregelen op school. Vanaf 10 januari zullen dezelfde maatregelen gelden zoals ze op 29 november jl. zijn aangekondigd:

  • We hanteren nog steeds de basisrichtlijnen van het RIVM: vaak handen wassen, in de ellenbogen hoesten of niezen, zorgen voor voldoende frisse lucht en bij klachten thuisblijven en testen. Ook als je gevaccineerd bent, kun je besmet raken of iemand besmetten.
  • Leerlingen en medewerkers houden – waar mogelijk – 1,5 meter afstand. Leerlingen hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Iedereen draagt een mondkapje bij verplaatsingen in de scholen. In de klas mag het mondkapje af, maar leerlingen mogen het lokaal niet zonder mondkapje verlaten. Hier zullen wij ook op toezien. Leerlingen die geen mondkapje bij zich hebben, kunnen bij de receptie voor €1 een mondkapje halen. 
  • Wij realiseren ons ook dat binnen de praktijklessen de 1,5 meter niet altijd te hanteren valt. Tijdens praktijklessen kunnen docenten daarom aan leerlingen vragen om een mondkapje te dragen, als er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden.
  • Medewerkers en leerlingen hebben de mogelijkheid om twee zelftesten per week te ontvangen. We raden aan om deze op zondagavond of maandagochtend en woensdagavond of donderdagochtend te gebruiken.
  • Het onderwijs wordt zoveel mogelijk fysiek aangeboden. Als collega’s vanwege quarantaine thuis zijn, maar wel in staat zijn om les te geven, worden de lessen online aangeboden.
  • Leerlingen die thuis in quarantaine zitten, maar geen klachten hebben, kunnen online aanhaken bij de lessen.
  • De scholen zijn hoofdzakelijk alleen geopend voor medewerkers en leerlingen. Contact met ouders/verzorgers van leerlingen vindt zo veel mogelijk telefonisch of online plaats, tenzij het niet anders kan.

Zoals aangegeven doen wij er alles aan om onze lessen door te laten gaan. Het is dan ook erg belangrijk om deze maatregelen na te leven. Wij willen ouders/verzorgers dan ook vragen om dit met hun kind(eren) te bespreken. 

Ondanks dat we er alles aan doen om het onderwijs fysiek door te laten gaan, kan het zo zijn dat dit niet mogelijk is doordat docenten of meerdere leerlingen thuis in quarantaine zitten. Wij kunnen helaas niet altijd voorkomen dat er door ziekte van onze docenten soms lessen uitvallen. Wij zullen dan ook per situatie en per school kijken naar de juiste oplossing. Het kan dus zijn dat er per school andere maatregelen getroffen en gecommuniceerd worden. Bij vragen hierover kunt u vanaf 10 januari terecht bij de receptie of de mentor/coach van uw kind(eren).

Voor nu wensen wij iedereen nog een prettige vakantie. Wij kijken ernaar uit om de leerlingen volgende week te mogen verwelkomen! 

« Terug naar het nieuwsoverzicht