Corona-maatregelen vanaf 26 januari

26 januari 2022

 

  • We hanteren nog steeds de basisrichtlijnen van het RIVM: vaak handen wassen, in de ellebogen hoesten of niezen, zorgen voor voldoende frisse lucht en bij klachten thuisblijven en testen. 
  • Voor zowel leerlingen als collega’s geldt dat ze twee keer per week thuis een preventieve zelftest doen. We raden aan om deze op zondagavond of maandagochtend en woensdagavond of donderdagochtend te gebruiken.
  • Iedereen draagt een mondkapje bij verplaatsingen in de scholen. In de klas mag het mondkapje af. Leerlingen mogen het lokaal niet zonder mondkapje verlaten. Leerlingen die geen mondkapje bij zich hebben, kunnen bij de receptie voor €1 een mondkapje halen. Dit kan alleen met pin betaald worden.
  • Leerlingen en medewerkers houden – waar mogelijk – 1,5 meter afstand. Leerlingen hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Wij realiseren ons ook dat binnen de praktijklessen de 1,5 meter niet altijd te hanteren valt. Tijdens praktijklessen kunnen docenten daarom aan leerlingen vragen om een mondkapje te dragen, als er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden.
  • Het onderwijs wordt zoveel mogelijk fysiek aangeboden. Als collega’s vanwege quarantaine thuis zijn, maar wel in staat zijn om les te geven, worden de lessen online aangeboden.
  • Leerlingen die thuis in quarantaine zitten, maar fit genoeg zijn om lessen te volgen, kunnen online aanhaken bij de lessen.
  • De scholen zijn hoofdzakelijk alleen geopend voor medewerkers en leerlingen. Contact met ouders/verzorgers van leerlingen vindt zo veel mogelijk telefonisch of online plaats, tenzij het niet anders kan.

Ondanks dat we er alles aan doen om het onderwijs fysiek door te laten gaan, kan het zo zijn dat dit niet mogelijk is doordat docenten of meerdere leerlingen thuis in quarantaine zitten. Wij kunnen helaas niet altijd voorkomen dat er door ziekte van onze docenten soms lessen uitvallen. Wij zullen dan ook per situatie en per school kijken naar de juiste oplossing. Het kan dus zijn dat er per school andere maatregelen getroffen en gecommuniceerd worden. 

« Terug naar het nieuwsoverzicht