Corona-maatregelen 28 november 2021

22 november 2021

Afgelopen vrijdag is tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat de scholen open blijven. Het is in het belang van onze leerlingen, maar het vraagt – opnieuw en nog steeds – veel van iedereen. We hebben dus een grote verantwoordelijkheid om te zorgen voor een veilige en verantwoorde werkomgeving op school én om de besmettingen in en door het onderwijs zo gering mogelijk te houden. Het is dus erg belangrijk dat we de maatregelen vanaf vandaag (29 november) goed naleven.

  • Alle primaire onderwijsactiviteiten voor leerlingen gaan door.
  • Activiteiten die niet strikt noodzakelijk zijn voor het onderwijs, worden uitgesteld of geannuleerd.
  • Het is niet mogelijk om ouders in groepen te ontvangen. Alleen individuele gesprekken zoals oudergesprekken zijn fysiek mogelijk.
  • Leerlingen die thuis in quarantaine zitten, maar geen klachten hebben, kunnen de lessen online volgen.
  • Het onderwijs wordt zoveel mogelijk fysiek aangeboden. Als collega’s vanwege quarantaine thuis zijn, maar wel in staat zijn om les te geven, worden de lessen online aangeboden. Mocht hier sprake van zijn, dan wordt u hierover zo snel mogelijk geïnformeerd.

Daarnaast is het mogelijk dat er aanvullende maatregelen per school getroffen worden om de veiligheid en gezondheid te waarborgen. Als daar sprake van is, hoort u dat zo snel mogelijk.

Wij doen er alles aan om de lessen door te laten gaan. Toch kunnen we niet altijd voorkomen dat er door ziekte van onze docenten soms lessen uitvallen. Wij hopen op uw begrip daarvoor.

Basisrichtlijnen RIVM
Vanzelfsprekend hanteren we nog steeds de basisrichtlijnen van het RIVM: vaak handen wassen, in de ellenbogen hoesten of niezen, zorgen voor voldoende frisse lucht en bij klachten thuisblijven en testen. Ook als je gevaccineerd bent, kun je besmet raken of iemand besmetten.


Mondkapjes verplicht 

Iedereen draagt een mondkapje bij verplaatsingen in de scholen. Leerlingen mogen het lokaal dus niet zonder mondkapje verlaten. Hier wordt ook streng op gelet. In de klas mag het mondkapje wel af. Leerlingen die vanaf morgen 30 november geen mondkapje bij zich hebben, kunnen bij de receptie voor €1 een mondkapje halen. Voor het opgehaalde bedrag zijn twee goede doelen geselecteerd. Meer informatie hierover volgt nog.


Mondkapjes bij ouderavonden en activiteiten op school
Bij ouderavonden en andere activiteiten op school waar niet alleen leerlingen aanwezig zijn, vragen wij u om een mondkapje te dragen.


Zelftesten en quarantaine

Leerlingen hebben nog steeds de mogelijkheid om twee zelftesten per week te ontvangen. We raden aan om deze op zondagavond of maandagochtend en woensdagavond of donderdagochtend te gebruiken. Bij een besmetting op school hoeft niet meer de hele klas in quarantaine. Bij meerdere besmettingen in de klas volgen wij het advies van de GGD.


Sinterklaas- en kerstvieringen
Sinterklaas- en kerstactiviteiten voor leerlingen, die binnen de klassen plaatsvinden, kunnen wel doorgaan.

« Terug naar het nieuwsoverzicht