Vrede, respect en vrijheid

11 maart 2022

Wij zijn als onderwijsgemeenschap erg geschrokken van de situatie in Oekraïne en leven mee met iedereen die hierdoor getroffen wordt. Het is verschrikkelijk wat er gebeurt en we spreken ons medeleven uit voor eenieder die hierdoor direct en indirect wordt getroffen. Tevens  maken we ons zorgen over de gevolgen die het heeft voor de maatschappij om ons heen. 

Wetende hoe vrij onze leerlingen op dit moment in Nederland kunnen leven, is het wrang om de huidige omstandigheden te zien van jongeren in Oekraïne. Als onderwijsorganisatie keuren wij iedere vorm van geweld, groot of klein, af. Wij zien het als onze maatschappelijke taak om ons in te zetten voor vrede, respect en vrijheid. Wij kunnen en willen niet anders dan deze waarden samen met onze leerlingen en medewerkers blijven uitdragen. Daarom willen wij de jongeren in Oekraïne, die hier direct of indirect door geraakt worden, de komende periode ondersteunen met meerdere acties. 

Vanuit onze maatschappelijke rol blijven wij ons inzetten om onze leerlingen en medewerkers ook in deze tijd zo goed mogelijk te helpen. Wij willen de leerlingen en medewerkers, die op welke wijze dan ook door de situatie geraakt worden, wijzen op de ondersteuning die onze mentoren en vertrouwenspersonen bieden.

« Terug naar het nieuwsoverzicht