Leerlingen OGVO doneren aan Ulingshof

23 mei 2022

Leerlingen van Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken schenken € 2.200,- aan Ulingshof voor een bijdrage aan het speel- en beleefplein van Kindcentrum Ulingshof. Op vrijdag 20 mei 2022 werd het bedrag in de vorm van een cheque uitgereikt aan de directeur van Ulingshof Gert-Jan Wismans en een leerling van de school voor (voortgezet) speciaal onderwijs. De aanleiding is de volledige renovatie en het toekomstbestendig maken van Ulingshof tot regionaal kindcentrum voor onderwijs, revalidatie en zorg.

Het bedrag is voortgekomen uit opbrengsten van mondkapjes op het Blariacumcollege, College Den Hulster en het Valuascollege. Iedere leerling die in de coronaperiode geen mondkapje bij zich had, kon op alle drie de scholen voor € 1,- een mondkapje halen bij de recepties. Leerlingen hebben hiervoor Ulingshof als één van de goede doelen gekozen, het andere goede doel is Giro555. ‘Als onderwijsgemeenschap staan wij midden in de samenleving. Wij vinden het dan ook belangrijk om daaraan bij te dragen en het is mooi om te zien dat onze leerlingen daar zo betrokken bij zijn’, zegt Roy Palmen, bestuurder OGVO.

Vanwege de grootschalige renovatie van het schoolgebouw van Ulingshof wordt er ook gewerkt aan de herinrichting van de buitenruimte. Veel zaken zijn verouderd en dringend aan vervanging toe. ‘We willen het terrein rondom ons kindcentrum inrichten tot een fijne speel-, leer-, en ontwikkelomgeving voor de kinderen van Ulingshof, de kinderen in de buurt, de buurtbewoners en bewoners en bezoekers van het Auxiliatrixpark. Het wordt een plek vol ontwikkelingsmogelijkheden en een prettige, natuurlijke ontmoetingsplek’, aldus Gert-Jan Wismans, directeur van Kindcentrum Ulingshof.

Om alle wensen voor het speel- en beleefplein te kunnen realiseren voor kinderen en jongeren met verstandelijke beperking, revalidatiebehoefte en extra zorg is veel geld nodig. De samenwerkende organisaties Onderwijsgroep Buitengewoon, Adelante Zorggroep en PSW zijn dan ook erg blij met deze mooie bijdrage. 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht