Nieuwe onderwijsvorm: OOG

OOG
Onderscheidend onderwijs: grip, groei en grenzen over

De naam voor onze nieuwe onderwijsvorm is bekend: OOG! OOG staat voor onderscheidend onderwijs waarbij je zicht krijgt op wie je bent en wat je kunt. Bij OOG krijg je meer grip op je persoonlijke groei en leer je vaardigheden waarmee je grenzen kunt verleggen. 

Of je advies nu vmbo-t, havo of vwo is, bij OOG zit je de hele onderbouw samen in de klas, net zoals op de basisschool. Bij OOG ligt de focus niet op toetsen en cijfers, maar op feedback en zelfreflectie. Je krijgt oog voor de ander en richt je blik op de toekomst. Samen volg je basisvakken en werk je aan projecten die gaan over echte uitdagingen in jouw omgeving en de wereld daarbuiten. Regelmatig spreek je met je coach en leer je stapsgewijs te werken met leerdoelen. 

Praktische info
OOG ligt tussen het traditionele onderwijs en het vrije onderwijs in. Door goed te monitoren welke leerdoelen zijn behaald, sluit OOG naadloos aan op de reguliere bovenbouw en is tussentijds in- en uitstromen mogelijk. Vanaf schooljaar 2024-2025 gaan twee klassen van start met deze onderwijsvorm op één van de drie middelbare scholen van OGVO. Vóór de kerstvakantie weten we precies of dat op het Blariacumcollege, College Den Hulster of het Valuascollege zal zijn.

Wil je meer weten over OOG? Stuur je vraag naar oog@ogvo.nl 

Er moeten nog stappen worden doorlopen in het besluitvormingsproces en de start van OOG is afhankelijk van de aanmeldingen.

Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie!