Sportactief

Het Blariacumcollege mocht zich van 2016 tot 2018 de sportiefste school van Nederland noemen. Daar zijn we uiteraard heel trots op. Je eigen grens verkennen en die mogelijk verleggen, dat kan op allerlei manieren. Dat gebeurt niet alleen op sportief gebied, ook binnen andere onderdelen van ons onderwijs laten wij leerlingen graag tot bloei komen.

Wij zijn een sportieve school. De lessen lichamelijke oefening (lo) zijn in eerste instantie bedoeld om het lichaam van uw zoon of dochter in goede conditie te houden. Het sportieve gebeuren houdt niet op bij de activiteiten die tijdens de lessen worden gepland. Daarom organiseren de docenten LO ook buiten de lessen allerlei activiteiten, die soms verplicht zijn en soms een vrije keuze van de leerling zijn, zoals:

  • Sportdagen voor alle klassen
  • Extra lessen voor leerlingen die bijvoorbeeld naar de Academie Lichamelijke Oefening, het CIOS, of naar de politieschool willen
  • Deelname aan allerlei sportieve toernooien (ook over de grens)IRun2BFit
  • Sportactiviteiten na schooltijd, zoals Blariacum iXport
  • Sportactiviteiten in samenwerking met sportscholen en verenigingen in Blerick en omgeving

In 2012 heeft het Blariacumcollege de Fair Play Award van de gemeente Venlo gewonnen. Het Blariacumcollege zet sport en bewegen al jaren in vanuit maatschappelijk oogpunt. Sportiviteit en respect staan daarbij hoog in het vaandel. In 2016 is het Blariacumcollege winnaar geworden in de verkiezing “De Sportiefste School van Nederland”.

Sportklas op het Blariacum sinds 2005 een succesformule

Sinds 2005 heeft het BLC sportklassen op alle niveaus. Zit je in de sportklas dan krijg je twee uur extra Sport en Bewegen in de week, binnen schooltijd. 

In de sportklas laten we de leerlingen zoveel mogelijk kennismaken met héél véél verschillende sporten, ijshockeyen, zwemmen, schaatsen, freerunnen, bmx’en, skiën, paardrijden etc. Elke week een nieuw programma.

Veel sportklas leerlingen kiezen in de bovenbouw dan ook voor gym als examenvak. Dat heet dan LO2 in het vmbo en BSM (bewegen, sport en maatschappij) op havo/vwo. Leerlingen krijgen dan naast de vakken anatomie en fysiologie ook het vak lesgeven en organiseren.

Vanaf dag één nemen we onze leerlingen mee in een gezonde en sportactieve leefstijl. Zit onze leerling lekker in zijn vel dan presteert hij ook beter. Ook zorgt de sportklas voor een grote betrokkenheid. Onze leerlingen gaan helpen bij sportdagen, collecteren voor de gehandicaptensport en geven soms al les. Je moet openstaan om kennis te maken met veel verschillende sporten. In 2019 kon het Blariacumcollege de 2000ste sportklas leerling sinds 2005 inschrijven. SPORTKLAS is het DNA van het Blariacumcollege.

U kunt onze sportklassen volgen op een eigen Facebook pagina: https://www.facebook.com/sportklasblariacumcollege

Klik hier om de meest recent folder te bekijken.
Voor meer info: gjacobs@ogvo.nl

Deelname aan THE BIG CLIMB

Het Blariacumcollege biedt leerlingen de kans om een buitengewone prestatie te leveren. Bij The Big Climb worden 21 leerlingen uitgekozen, gevraagd, uitgedaagd om fietsend samen met 21 begeleiders de Alpe d’Huez te gaan beklimmen. Het motto van The Big Climb is: “opgeven is geen optie”.
Naast de uitdaging voor de leerlingen is er ook een goed doel gekoppeld aan dit project.