Junior-Masterclass

Junior-Masterclass voor leerlingen van groep 8

Ieder kind is uniek en heeft eigen leervragen. Jij houdt van uitdagingen, je stelt veel vragen of je wilt precies weten hoe iets werkt. Dan zijn de Junior-Masterclasses echt iets voor jou. De Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken wil het onderwijs zoveel mogelijk richten op de individuele leerling met zijn eigen vragen en mogelijkheden. Een onderdeel van de begeleiding en zorg is gericht op leerlingen met extra talenten. Diverse opleidingen getuigen daarvan. Een speciale opleiding wordt aangeboden op het Blariacumcollege: de Junior-Masterclass. Één dag per week, gedurende 17 weken, volg je op woensdagochtend samen met andere meer- en hoogbegaafde basisschoolleerlingen spannende lessen op onze school.

Leerlingen uit groep 8 met leer- en ontwikkelingswensen buiten de eigen basisschool hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan deze klas. In een programma van ongeveer 17 weken worden de leerlingen uitgenodigd om zelf te experimenteren en te onderzoeken. Ze duiken de geschiedenis in, zowel de moderne geschiedenis dicht bij huis als ook de Griekse mythologie. Je leert meer over de Arabische taal en we sluiten af met een excursie naar Amsterdam. De Junior-Masterclass is heel afwisselend. Hier een greep uit het programma:
Scheikundige experimenten, robotica, Arabisch, techniek, Fliegerhorst Venlo, onze bewegende aarde, de middeleeuwse stad, Griekse mythologie, Latijn, Amsterdam, CSI, escaperoom.

De inschrijving van leerlingen voor de Junior-Masterclass geschiedt onder verantwoordelijkheid van de basisschool. De lessen vinden plaats in het Juniorcollege van het Blariacumcollege, telkens op woensdagochtend van 09.00 – 12.00 uur. De startdatum valt na de herfstvakantie en is op woensdag 25 oktober. Jaarlijks is er een informatieavond over de Junior-Masterclass van alle drie de campussen voor alle geselecteerde leerlingen en hun ouders / verzorgers. Ieder jaar ontvangen de basisscholen een uitnodiging voor de informatieavond.

Voor meer informatie over het programma kunt u terecht bij Mark Janssen (markjanssen@ogvo.nl)