Presentatiemiddag van de profielwerkstukken

4 maart 2021
Op donderdag 4 maart 2021 vond de presentatiemiddag van de profielwerkstukken plaats op de afdeling havo/vwo bovenbouw. Op deze middag mochten enkele leerlingen hun onderzoek presenteren. Door de huidige situatie was een groot live-publiek niet mogelijk, maar gelukkig konden ouders en externe professionals aansluiten via Google Meet!
Als eerste was de presentatie van Anne Nijssen (havo-5). Zij heeft onderzocht hoe goed het Engelse taalniveau van de docenten op de afdeling havo/vwo bovenbouw is en dat vergeleken met de havo-leerlingen die dit jaar afstuderen. Haar hypothese klopte: leerlingen beheersen de Engelse taal beter dan de docenten!
Daarna was Judith Smit (havo-5) aan de beurt. Zij pleitte voor de invoering van gebarentaal als verplicht vak in de onderbouw, zodat alle Nederlanders – dus ook de mensen die geen of een minder goed gehoor hebben – met elkaar kunnen communiceren.
Als derde presenteerde Demi Janssen (vwo-6). Zij had geëxperimenteerd met chirale zuivering door middel van kristalgroei. Een heel scheikundig verhaal, waar zelfs de mensen van de Radboud Universiteit in geïnteresseerd waren. Zij hebben haar presentatie online mogen bewonderen.
Tot slot was de beurt aan Kilian Schreurs (vwo-6). Hij presenteerde het bijzondere verhaal van de bedreigde Nederlandse taal in Brazilië. In onze huidige wereld gaan helaas steeds meer talen verloren en Kilian heeft gezorgd voor meer bewustwording over dit feit.
Wij hebben weer prachtige onderzoeken mogen aanschouwen op het Blariacumcollege!« Terug naar het nieuwsoverzicht