Blariacumcollege behaalt themacertificaat Sport en Bewegen

25 januari 2021

Blariacumcollege behaalt themacertificaat Sport en Bewegen en is daarmee een sportactieve school.

Het Blariacumcollege heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat het Blariacumcollege zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Het Blariacumcollege is trots op dit behaalde resultaat!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt het Blariacumcollege voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Bewegen en Sport. De school staat ook in de regio bekend om zijn sportklassen, pauze spelen, urban city games, ogvo stormt, gezonderdagen, freerunning, Olympic Moves, Lo2, BSM (LO als examenvak) en zijn indoor schaatsbaan.

Docent LO Gerard Jacobs van het Blariacumcollege is trots om een Gezonde School te zijn en zit nog vol ideeën m.b.t. sport en bewegen.  “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een sportieve en gezonde school is!” Het Blariacum was van 2016 tot en met 2018 de sportiefste school van Nederland.Volg de school op insta via sportklassen_blariacum

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Voor info gjacobs@ogvo.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht