Update coronavirus 9 maart (2)

9 maart 2020

In onze gemeente zijn besmettingen van het nieuwe coronavirus (COVID-19) bevestigd. Dit raakt ook onze school het Blariacumcollege. Graag informeren wij jullie hierover met onderstaand bericht.

De patiënt uit de gemeente Venlo is met het gezin in thuisisolatie. Zij gaan niet naar school en werk. De patiënt heeft het virus opgelopen in Noord-Italië. De kinderen van deze patiënt zijn leerlingen van het Valuascollege en het Blariacumcollege. De leerling van het Blariacumcollege had geen klachten toen hij op school was. Daarom is er geen risico van overdracht of verspreiding van het virus naar medeleerlingen of medewerkers van de school. Deze leerling blijft voorlopig thuis om ervoor te zorgen dat bij klachten, hij niet alsnog mensen ziek kan maken.

Twee andere kinderen van de patiënt zijn leerlingen van het Valuascollege. Deze leerlingen hadden de laatste dagen lichte klachten en daarom kan het zijn dat zij het virus hebben overgedragen naar medeleerlingen of medewerkers van de school.

De aanmeldavond voor de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar 2020/2021 gaan vanavond 9 maart en morgenavond 10 maart gewoon door.

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan zullen wij daarover berichten.

Als u verdere vragen heeft kunt u contact opnemen met Yvonne Sanders, directeur Blariacumcollege.

« Terug naar het nieuwsoverzicht