Kick-off Venloop College Den Hulster

10 maart 2022

Vandaag, donderdag 10 maart, zijn alle tweedejaars leerlingen van College Den Hulster gestart met de voorbereiding voor deelname aan de Venloop. Het betreft deelname aan de 5 km-loop voor scholieren.

Om fit en energiek te zijn, hebben jongeren per dag één uur beweging nodig. Uit onderzoek blijkt dat slechts een klein deel van de jeugd dit redt. In de komende weken laten we de leerlingen ervaren hoe zij zich fit kunnen voelen door te kiezen voor een gezonde leefstijl. In het programma streven wij ernaar om twee maal per week op school aandacht te besteden aan vormen van hardlopen. Ons doel is dat iedere leerling leert vijf kilometer te hardlopen en hoe deze afstand in te delen. Uiteraard bouwen we de trainingen geleidelijk op. Het bijzondere aan het programma is dat we naast de fysieke training de leerlingen ook kennis over een gezonde leefstijl bijbrengen.

Dit sportieve project is bedoeld om scholieren meer bewust te maken van hun lichaam, conditie en gezondheid. Niet alleen voor nu, maar hopelijk ook voor de rest van hun leven!

« Terug naar het nieuwsoverzicht