Plusavond, wat biedt het Valuascollege allemaal voor extra’s?

LET OP: in verband met Corona zal deze avond dit schooljaar NIET doorgaan.

 

Zit je in groep 8 en wil jij wel eens weten wat je allemaal op het Valuascollege kunt doen en leren? Dan organiseren wij één keer per jaar een avond om jou en je ouders daar informatie over te geven.

Tijdens deze avond kun je meer te weten komen over de ‘Valuasspecifieke’ opleidingen (Gymnasium+ (voorheen VWO+), versterkt talenonderwijs en onze TOP-klassen. Op dezelfde avond vindt ook de Musical Experience plaats: dan kun je ervaren hoe het is om mee te doen aan een grote musical!

De Plusavond bestaat uit 3 onderdelen. Het is de bedoeling dat je een keuze maakt uit één van de 3 onderdelen:

  1. Onderdeel 1 gaat over de ‘Valuasspecifieke opleidingen’. Ouders krijgen voorlichting over Gymnasium+ en versterkt taalonderwijs. De leerlingen maken middels proeflessen kennis met de inhoud van de ‘Valuasspecifieke opleidingen’.
  2. Onderdeel 2 gaat over de TOP-klassen. We beginnen met een algemeen gedeelte waarin wordt toegelicht wat een topklas precies inhoudt. Daarna ga je mee met de talent coördinator (Dans, Musical, Muziek, Kunst, Hockey, Handbal of Tennis) voor al je vragen m.b.t. het talent waarin je je graag verder zou willen ontwikkelen. Deze presentatie kun je samen met je ouders bijwonen.
  3. Onderdeel 3 is de Musical Experience. Wil je weten hoe het is om mee te doen aan een grote musical, dan kun je je aanmelden voor de Musical Experience. Je volgt dan workshops in toneel, dans en zang. De Musical Experience is alleen voor leerlingen. De Musical Experience begint net als de Plusavond om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur.