Articles in Category: Corona

Scholen sluiten vanwege coronavirus

OGVO sluit haar scholen, Valuascollege, Blariacumcollege en College den Hulster per a.s maandag 16 maart tot en met 6 april 2020 in verband met het corona-virus. OGVO volgt het landelijke beleid. Hiermee neemt OGVO haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als maatschappelijke instelling en hoopt hiermee bij te dragen aan vermindering van de spreiding van het corona-virus.

Maatregelen
OGVO neemt maatregelen voor de examenklassen zodat zij zo min mogelijk hinder ondervinden van de sluiting van de scholen. Verder zal OGVO de komende dagen inzetten op voorzieningen voor onderwijs op afstand. Voor leerlingen die daar geen voorzieningen voor hebben thuis, zullen daar aanvullende maatregelen voor komen. Ook zal OGVO rekening houden met ouders die een dienstverlenend beroep hebben in de vitale sectoren zoals o.a. de zorg, politie, onderwijspersoneel, openbaar vervoer, voedselketen, transport en brandweer, zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen en daardoor met opvang van hun kinderen in de knel komen.

Update coronavirus 12 maart

OGVO last alle evenementen af waar meer dan 100 leerlingen en medewerkers van het Blariacumcollege, College Den Hulster en het Valuascollege bij aanwezig zijn tot en met de meivakantie. Ook alle geplande reizen en excursies tot en met de meivakantie worden geannuleerd.

Scholen blijven gewoon open, dit beleid blijft ongewijzigd. Kinderen die niet ziek zijn, kunnen dus naar school. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven. Hierin volgen we de maatregelen die het kabinet 12 maart tijdens een persconferentie heeft aangekondigd. 

Meer informatie
Meer informatie over de nieuwe maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus naar aanleiding van de persconferentie van 12 maart, lees je hier. Deze informatie wordt steeds aangevuld op www.rijksoverheid.nl/coronavirus

Op de website www.ggdlimburgnoord.nl staat steeds de laatste informatie over het coronavirus. Verder volgen we de richtlijnen van het RIVM.
Daarnaast geeft de rijksoverheid specifieke informatie voor scholen over het virus via  veelgestelde vragen.

OGVO is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Update Corona virus 9 maart

In de gemeente Venlo zijn besmettingen van het nieuwe coronavirus (COVID-19) bevestigd. Dat raakt ook twee van de drie scholen van OGVO, namelijk het Valuascollege en het Blariacumcollege. Het betreft een gezin waarvan een ouder besmet is met het coronavirus. Er volgen geen kinderen van dit gezin onderwijs op College Den Hulster

De patiënt uit de gemeente Venlo is met het gezin in thuisisolatie. Zij gaan niet naar school en werk. De patiënt heeft het virus opgelopen in Noord-Italië. De kinderen van deze patiënt zijn leerlingen van het Valuascollege en het Blariacumcollege. De leerling van het Blariacumcollege had geen klachten toen hij op school was. Daarom is er geen risico van overdracht of verspreiding van het virus naar medeleerlingen of medewerkers van de school. Deze leerling blijft voorlopig thuis om ervoor te zorgen dat bij klachten, hij niet alsnog mensen ziek kan maken.

Twee andere kinderen van de patiënt zijn leerlingen van het Valuascollege. Deze leerlingen hadden de laatste dagen lichte klachten en daarom kan het zijn dat zij het virus hebben overgedragen naar medeleerlingen of medewerkers van de school.

Update coronavirus: alle buitenlandse schoolreizen van OGVO in maart geannuleerd

Vanwege de uitbraak van het coronavirus annuleert OGVO uit voorzorg ook alle andere buitenlandse schoolreizen die in maart vertrekken. Voor het Blariacumcollege betekent dit dat de reizen van havo/vwo naar Barcelona, Boedapest en de skireis naar Oostenrijk niet doorgaan. College Den Hulster en het Valuascollege hebben in maart geen schoolreizen op het programma staan.

Coronavirus

Rondom het Coronavirus volgen we de richtlijnen van het RIVM, de regionale GGD en houden we het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten. Via deze websites kan iedereen nieuws en informatie lezen over het coronavirus.
Volgens het RIVM hoeven we niet anders te handelen dan bij een gewone griep. 

Schoolreizen geannuleerd vanwege coronavirus

Vanwege de uitbraak van het coronavirus waarschuwt het ministerie van Buitenlandse Zaken niet naar bepaalde plaatsen in Europa of daarbuiten te reizen. Uit voorzorg hebben wij daarom besloten alle schoolreizen voor komende week te annuleren. De veiligheid van onze leerlingen en medewerkers stellen wij
altijd voorop en daarin nemen wij geen enkel risico.