Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken OGVO) verzorgt voortgezet onderwijs op maat voor leerlingen in de regio Venlo. De Onderwijsgemeenschap is een samenwerkingsstichting, opgebouwd uit drie gelijkwaardige campussen: het Blariacumcollege, College Den Hulster en het Valuascollege.

Nationaal schoolontbijt: wij ontbijten mee!

Op 7 november staat Het Nationale Schoolontbijt op het programma. Aan deze gezonde start van de dag nemen alle drie de OGVO-scholen deel. Wethouder Erwin Boom sluit aan bij het Valuascollege en verzorgt een gastles. Bij het Blariacumcollege eet wethouder Andre Roest een boterham mee. 
Deze actie sluit goed aan bij de lifestyle visie van OGVO. Hierbij stimuleren wij onze leerlingen om meer blijvend te bewegen en gezonder te eten. Met als doel: gezonde, vitale, fitte en respectvolle jongeren. Daarom werken wij aan bewustwording onder onze leerlingen en het aanleren van een gezonde leefstijl. 

Nominaties voor musical Valuas

De musicalproductie Titanic van het Valuascollege is twee keer genomineerd voor de Amateur Musical Award voor Beste Ensemble en Beste Toneelbeeld/vormgeving. De uitreiking vindt plaats op 18 november tijdens een gala in het Luxor Theater in Rotterdam. Lees meer….

Van vso naar hbo

Rico, oud-leerling van de Velddijk is nu derdejaars hbo-student technische bedrijfskunde. Knap? Enorm. Helemaal als je bedenkt dat Rico autisme, adhd, dyslexie en astma heeft en zijn carrière als technicus begon op de Velddijk. Hij maakte een ontwikkeling door van vso naar een hbo-opleiding. En wij, College Den Hulster, hebben daar een bijdrage aan kunnen leveren. Lees hier het volledige artikel.